TOP
Óscar Portas a Ràdio Illa.

“Si podem, també oferirem el servei de menjador al Verge Miraculosa”

El nou servei de menjador per a alumnes que s’ha d’implementar enguany a les escoles Mestre Lluís Andreu i del Pilar, es preveu que entri en funcionament, si no hi ha cap impediment, durant la segona setmana del curs que s’inicia dilluns 11, d’aquí a quatre dies, segons ha avançat en entrevista a Ràdio el titular de la cartera d’educació del Consell, Òscar Portas. En aquest sentit, el conseller ha explicat que encara hi ha qüestions logístiques pendents de resoldre, com trobar a un segon ajudant de cuina per a Sant Ferran, que és des d’on sortiran els menús cap a Sant Francesc i la Mola. Portas afirma que aquesta figura, necessària per al nou volum de treball que hi haurà a la cuina de Sant Ferran amb la incorporació de dos nous menjadors escolars, no va quedar pressupostada per enguany i ara estan mirant fórmules legals per crear i oferir la plaça.

A més a més, tampoc està tancat el repartiment dels menús, qüestió sobre la qual també s’està treballant amb tres pressupostos (dos de Formentera i un d’Eivissa) d’empreses de submistrament d’aliments. Es contempla contractar només el vehicle (que ha de ser isotèrmic i exclusiu de transport d’aliments) o una fórmula de vehicle i conductor.

El conseller també ha avançat que s’estudiarà la viabilitat de construir una cuina a l’escola Mestre Lluís Andreu, perquè la de Sant Ferran va ser dissenyada només per donar servei a aquella escola i probablement quedarà petita. Així mateix, Portas ha afegit que la intervenció del Govern balear a l’escola de Sant Francesc hauria de tenir un caràcter integral per modernitzar-ne les instal·lacions.

D’altra banda, el conseller d’Educació ha explicat que ha reclamat a l’executiu autonòmic una actuació al CEIP El Pilar, que inclouria la construcció d’un espai per al menjador (per aquest curs hi haurà un menjador modular) i una nova aula, ja que actualment n’hi ha una de prefabricada.

Finalment, Portas ha afegit que es vol oferir aquest servei de menjador públic a l’escola -que actualment, depenent de l’etapa, és privada o concertada-, Verge Miraculosa. Aquesta possibilitat dependrà, enguany, de la capacitat de servei de la cuina de Sant Ferran, però des del Consell s’intentarà, si és factible, implantar el menjador escolar també en aquest centre.

Podeu recuperar l’entrevista sencera aquí:

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES