TOP
Sílvia Tur, avui a Ràdio Illa.

Sílvia Tur: “A Gent per Formentera han de passar moltes coses”

Sílvia Tur ha explicat els motius del seu adeu com a consellera de Gent per Formentera (GxF) en el Ple insular i també com a integrant de l’executiva de la formació en aquesta entrevista a Ràdio Illa, la primera que concedeix des que el dilluns passat el partit anuncià la seva dimissió per “motius personals”.

Qui fou consellera insular de Medi Ambient entre 2007 i 2015 així com diputada per Formentera entre 2015 i 2021 ha declarat que va prendre la decisió de dimitir l’endemà de les darreres eleccions locals i autonòmiques, en què guanyaren les candidatures de Sa Unió. Tur ha declarat que després d’haver-se presentat per cinquena vegada a unes eleccions i havent perdut les últimes, el seu “recorregut com a candidata acabava allí”.
Sobre la situació actual del partit, la formenterera ha afirmat que “a Gent per Formentera han de passar moltes coses” i ha argumentat: “Ara tenim una situació nova que ens obliga a repensar quin ha de ser el nostre paper dins la política de Formentera”. Preguntada per si cal un relleu en el lideratge de la formació, Tur, que continua sent militant de GxF, ha respost que és moment de “consultar les bases” i de fer un “replantejament dins del partit” i ha afirmat: “Estic convençuda que a GxF hi ha una grandíssima part de la militància que creu que s’han de continuar fent transformacions dins del partit per no allunyar-nos del paper de lideratge [de la política a Formentera]”.

“Crear consciència”
Sobre l’actual executiu insular, l’exconsellera ha indicat que “té un perill: el que no diu” i ha explicat que “els silencis de l’equip de govern actual són la principal amenaça per a l’estabilitat de Formentera”. En aquest sentit, ha assenyalat que “GxF ha de fer un esforç addicional per (…) desemmascarar l’adversari polític que tenim al davant”.
Pel que fa als seus vuit anys al capdavant de la conselleria de Medi Ambient, a més de citar iniciatives com regular l’entrada de vehicles a ses Illetes o eliminar les bosses de plàstic d’un sol ús, ha subratllat que des de la política s’ha de contribuir a “crear consciència”. En aquest capítol ha recordat que durant la seva gestió al Consell es va posar “sobre la taula” la necessitat de regular els fondejos, protegir la posidònia o reciclar i separar en origen.

Crítiques al diputat Córdoba
Pel que fa als sis anys com a diputada, ha remarcat que el “principal assoliment de la nostra feina [al Parlament] és fer veure que hi som (…) i que les decisions que afecten Formentera s’han de prendre de la mà de Formentera”. Un extrem que Tur troba “a faltar molt des del juny cap aquí” i ha raonat: “Convé saber que el diputat [per Formentera, Llorenç] Córdoba encara no ha presentat cap proposta en el Parlament de les Balears”. A més, ha indicat que l’actual diputat “no vota en contra de les mesures del Govern balear lesives per a la nostra llengua, cultura i interès general” i que “a la chita callando” (ha afirmat, en castellà), és “corresponsable de moltes mesures que el PP posa en marxa de la mà de la ultradreta”.
Finalment, sobre el seu futur professional, Tur assegura que vol tornar al sector turístic privat i també valora dedicar-se a la docència. Així mateix, no descarta “més endavant”, tornar a l’àmbit polític.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES