TOP

Sílvia Tur (GxF i PSOE): La divisió de l’escó al Parlament “no va ser un encert”

Sílvia Tur, diputada per Formentera durant sis anys, analitza la derrota de la coalició (GxF i PSOE) que ha encapçalat a les eleccions del Parlament balear. Entre altres motius, la formenterera assenyala que els electors han penalitzat la divisió en tres partits (GxF, PSOE i EU) de la representació parlamentària de la nostra illa durant la darrera legislatura.

Tur, que pronostica que “serà complicat” que el diputat electe de Sa Unió, Llorenç Córdoba, pugui compaginar la presidència del Consell amb la tasca al Parlament autonòmic, explica que GxF encara no ha abordat si hi haurà canvis en els cinc càrrecs electes que aniran a l’oposició del Ple del Consell. En cas que així fos, ella, com a número sis de la llista, podria tornar a entrar al Ple insular, on exercí de consellera de Medi Ambient durant dos legislatures (2007-2015).
Paral·lelament, Sílvia Tur també s’ha manifestat al voltant de la convocatòria anticipada de les eleccions generals 2023, el 23 de juliol. Tur, que és portaveu de la formació Ara Més, que aspira a esdevenir una plataforma de representació de les Illes Balears al Congrés dels Diputats, ha admès que l’anunci electoral els ha “agafat per sorpresa” i demà celebrarà una reunió “per avaluar com situar-se”.

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES