Els jugadors celebren la victòria en el vestidor d’Eixea (Foto: SD Formentera)

Sis de sis: inici de lliga immillorable (Eixea 1 Formentera 2)

El Formentera ha saldat amb victòria el seu partit a domicili en la Segona RFEF després de vèncer 1 a 2 a Eixea amb gols en el minut 3 de Karim i en el 10 d’Ekiza. Aconseguir aquesta renda de dos gols en un inici de matx trepidant, ha sigut clau en la victòria del conjunt roig i nergre. Primer Karim, aprofitant una mala entesa entre la defensa i el porter aragonesos, ha sigut murri i ha fet pujar el 0 a 1 quan encara el públic s’estava traient la son de les orelles. Pocs minuts després, Théo ha fet una de les seves entremaliadures dins l’àrea, i ha sigut caçat per la defensa rival, acció que l’àrbitre ha sancionat, sense dubtar-ho amb penal. Julen Ekiza, amb la seva classe habitual, ha transformat la pena màxima. Minut 10 i el Formentera ja guanyava 0 a 2, un començament que ni Michel Alonso hauria somniat.

A poc a poc l’Eixea ha anat ficant-se dins el partit i ha començat a combinar millor i a penjar pilotes perquè els seus homes alts provoquessin segones jugades. Aquesta ha sigut la tònica durant la resta de la primera part, amb les escomeses, tímides dels locals, sense inquietar excessivament Santiago.

La segona part ha vist com l’Eixea s’ho jugava tot una carta i augmentava la intensitat dels seus atacs, encara que sense inquietar en excés a la defensa formenterera. De fet, el gol local no ha arribat fins al minut 31, quan Barrero ha marcat de penal. Els darrers 10 minuts han sigut d’autèntic patiment, amb l’Eixea buscant l’empat per tots els mitjans, i el Formentera defensant-se i intentant armar contres amb els ràpids Javi Sánchez i Diego Vargas, substituts i frescs. El partit podria haver acabat en empat (menció a la providencial aturada de Santiago durant els set minuts de descompte que ha donat l’àrbitre) o amb un 1 a 3 si el Formentera hagués sentenciat a la contra.

Finalment els tres punts viatgen a les Pitiüses amb l’equip, que haurà de fer quatre hores de viatge en bus fins a l’aeroport del Prat. La setmana vinent rebrà el Tarazona al Municipal de Sant Francesc, equip vell conegut de l’afició formenterera, contra qui va guanyar un emparellament coper fa quatre anys.