Taller per a empresaris: com reduir el plàstic d’un sol ús en el meu negoci?

El conseller insular de Medi Ambient, Antonio Jesús Sanz, i la coordinadora de Formentera Sense Plàstic, Carol Blasco, han presentat a Ràdio Illa el taller sobre eliminació de plàstics d’un sol ús, dirigit a empresaris del sector d’hotels, restaurants i cafeteries que se celebra el pròxim 11 de març.

El Fòrum Marí d’Eivissa i Formentera, en col·laboració amb Formentera sense Plàstics i el Consell Insular de Formentera, organitza aquest taller, que entre altres, vol fer orientar als empresaris de cara a l’aplicació de la Llei de Residus balear, que a partir de 2021 preveu l’eliminació gradual dels plàstics d’un sol ús.
La jornada tendrà lloc a la sala d’actes de la seu del Consell de la plaça de la Constitució, el pròxim dimecres 11 de març de 9.30 h a 14 h. Per més informació o inscripcions, podeu contactar a plasticfreeformentera@gmail.com o al telèfon 642.026.521.
En el taller s’estudiaran les alternatives que actualment es troben al mercat per substituir el plàstic d’un sol ús i es presentaran exemples d’empreses que han decidit prescindir d’aquests productes.
A més es presentaran els nous criteris de certificació Plastic Free 2020 i es facilitarà a les empreses presents en el taller que completin el procés de Certificació.
Destacam la participació en el taller del tècnic insular de Medi Ambient, Javi Asensio, que parlarà de ‘La situació actual dels residus a Formentera’, o la de Flor dell’Agnolo, de Bsplash, que abordarà ‘La llei balear de residus’ i com pot afectar els empresaris. Aquest és el programa de la jornada:

RECEPCIÓ

SITUACIÓ ACTUAL DELS RESIDUS A FORMENTERA
Ponent: Javier Asensio Ruano, tècnic de Medi Ambient del Consell Insular de Formentera.

LLEI BALEAR DE RESIDUS. Com m’afecta com a empresari ? ¿Quins són els terminis?
Ponent: Flor Dell’Agnolo, Cooperativa Bsplash.

PAUSA

ACLARIMENT DE CONCEPTES SOBRE PLÀSTICS I LES SEVES ALTERNATIVES Què és un plàstic? Un bioplàstic? Compostable? Biodegradable?

CERTIFICACIÓ PLASTIC FREE 2020. Presentació dels nous criteris de certificació, anàlisi de les alternatives i facilitació del procés.

BONES PRÀCTIQUES Presentació d’empreses certificades Plastic Free a Formentera. Ponents:
• Insotel, 2 estrelles 2019
• Gecko Beach Club, 3 estrelles 2019
• Restaurant Can Vent, 2 estrelles 2019;

SESSIÓ PRÀCTICA I TANCAMENT DE LA JORNADA.

 

About Author

Comments are closed.

background