TOP

Tancada la investigació dels incendis de cala Saona sense concloure que fossin intencionats

Fonts de la Delegació del Govern de l’Estat a les Pitiüses han informat a Ràdio Illa que la Guàrdia Civil ha tancat la investigació dels tres incendis que cremaren 30 hectàrees de bosc a la zona de cala Saona el 20 de maig i el 5 i 18 de juliol de 2017. En el primer dels focs, que va arrasar 14 hectàrees, va quedar clar des del primer moment que les causes de l’incendi estaven relacionades amb el mal funcionament d’un quadre elèctric d’una de les cases de la zona forestal que no disposava de faixa d’autoprotecció.

Sense proves concloents
En el cas dels incendis del 5 i del 18 de juliol, que van calcinar 6 i 10 hectàrees de bosc respectivament, la investigació no ha determinat cap sospitós dels fets ni tampoc ha conclòs que cap dels dos focs fos provocat intencionadament. Des de la Delegació del Govern s’ha assenyalat que la Guàrdia Civil ha estudiat indicis que apuntaven en aquest sentit, com per exemple el fet que s’havien detectat diversos focus del foc, però l’Institut Armat no ha arribat a obtenir cap prova concloent que apunti cap a una motivació intencionada dels incendis.
Cal recordar que l’abril de 2018, la llavors directora insular de l’Administració de l’Estat, Neus Mateu, va revelar que la Guàrdia Civil seguia la pista de l’autor dels dos incendis de juliol de 2017 i que “aviat” hi hauria “molt bons resultats”.

Compartir

PROGRAMES