TOP
Instantània de la reunió. Foto: CIF

Tancat l’accés a Ses Illetes a partir de les 18 h per protegir el Parc Natural

A partir de demà es decreta el tancament a l’entrada de vehicles a tots els punts d’accés al Parc Natural de ses Salines d’Eivissa i Formentera, a la zona de Ses Illetes, des de les 18 h. Aquesta ha set una de les mesures més destacades que s’han acordat aquest matí a la reunió de coordinació de seguretat duta a terme per, entre altres actuacions, preparar un dispositiu especial per fer front a la situació que es viu al Parc Natural de Ses Salines de Formentera, on en els darrers dies s’han produït festes que han provocat aglomeracions i on no s’han respectat la normativa anticovid vigent.

Decret de presidència
Després de la reunió, la presidenta Alejandra Ferrer, ha anunciat que s’aprovarà un decret de Presidència per a oficialitzar a partir de demà el tancament dels accessos a Ses Illetes a partir de les 18 h. A partir d’aquesta hora, les persones sols podran sortir, però no entrar, a no ser que tinguin alguna reserva per anar a algun establiment de la zona.
“L’objectiu d’aquesta mesura és prevenir la proliferació de la covid a l’illa, ja que en els darrers dies s’han produït concentracions de persones, amb i sense ingesta d’alcohol, que no respectaven la normativa anticovid vigent; també hi ha hagut casos de venda ambulant i s’ha danyat el medi ambient d’aquesta zona protegida”, segons es recull al decret.
Cal recordar que ara mateix les platges romanen tancades entre els 00 h i les 6 h i a partir de dissabte, amb el canvi normatiu, restaran tancades a partir de les 22 h.
Alejandra Ferrer ha recordat que a Formentera tenim visitants habitualment respectuosos amb l’entorn i les normes, però aquest any també ha vengut una part de turisme “incívic, que no respecta les mesures de seguretat sanitària, ni tampoc als cossos de seguretat segons ens han traslladat a la reunió els mateixos agents”.

Reforç extraordinari
En la trobada, els cossos de seguretat s’han compromès a fer un reforç extraordinari per dur endavant aquest dispositiu especial en què participaran agents de la Policia Local, dels diferents cossos de la Guàrdia Civil (de Formentera, Usecic, Trànsit), i de l’àrea de Mobilitat del Consell.
Així mateix, també s’ha avançat que hi haurà reforços puntuals en aquestes setmanes centrals del mes d’agost dels GEAS i del Servei Marítim per tractar la problemàtica de la venda de begudes a la mar i l’arribada de venedors il·legals, les party boats i l’arribada a les festes a la platja des de les embarcacions. Aquests efectius comptaran també amb la col·laboració del Servei d’Inspecció i Medi Ambient del Consell.
Per la seva part, des del Govern balear s’han compromès a venir a Formentera en els dies vinents per a fer inspeccions des del Servei d’Emergències als establiments que incompleixen i fer complir la normativa sanitària.

Missatge a la ciutadania i l’empresariat
Amb aquesta mesura, Alejandra Ferrer ha volgut deixar clar que “no volem que paguin justos per pecadors, sabem que la majoria dels establiments estan complint i volen arribar a final de temporada, i també la majoria dels residents de l’illa, que han passat un hivern molt dur per poder tenir un bon estiu. Per això, el nostre objectiu no és posar noves limitacions, sinó aturar el comportament dels infractors que ens posen en perill”. En aquest sentit, la presidenta ha agraït la paciència a l’empresariat i als formenterers i formentereres i el seu esforç als cossos i forces de seguretat. “Des del Consell no aturarem amb tots els mitjans de què disposem per poder passar tan segurs com sigui possible aquests 20-25 dies que queden d’agost: tenim clar que seran durs i per això torno a sol·licitar la col·laboració de totes i tots”.

Efecte dominó
La presidenta també ha explicat que a la trobada “hem parlat també sobre el possible efecte dominó que pot tenir aquesta mesura respecte a altres zones; serem flexibles i si és necessari es traslladaran aquestes mesures a altres indrets”.

Horari de la restauració
D’altra banda, a la trobada també s’ha parlat sobre altres focus de botellades i aglomeracions que es produeixen a l’illa en el nucli des Pujols i a Sant Ferran, especialment a l’hora de tancament de la restauració, perquè els cossos de seguretat es coordinin per evitar-los. “Ara, l’escurçament de l’obertura dels establiments suposarà una pressió afegida als cossos i forces de seguretat”, en paraules de la presidenta, que ha assegurat que continuarà reclamant que les mesures s’adaptin a la realitat de Formentera, “perquè siguin efectives i no contraproduents, perquè, sinó, causen frustració i són injustes per a les persones i empresariat que les estan complint des de l’inici d’aquesta pandèmia”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES