TOP
Fragment del cartell d’enguany de la Mostra d’Espectacles Infantils de Formentera.

Torna a Formentera la Mostra d’Espectacles Infantils del 14 a 16 de gener

L’àrea insular de Cultura ha presentat la XV edició de la Mostra d’Espectacles Infantils, que entre el 14 i el 16 de gener portarà a Formentera quatre propostes i està organitzada per Sa Xerxa de teatre infantil i juvenil de les Illes Balears i el Consell.
La consellera de Cultura, Susana Labrador, ha assenyalat que “amb la Mostra es vol seguir fent arribar una bona oferta teatral i culturals pels infants i les seves famílies de l’illa, a la vegada que donem suport a la indústria cultural teatral.” El tret de sortida serà divendres 14 de gener amb dos contacontes: Contes per volar ben amunt i El vaixell vermell. Les dos obres són de la companyia Lletra encantada, i Raquel de Manuel Mur, cocreadora, dinamitzarà les dos narracions.

Contes per volar ben amunt
Aquesta proposta és un espectacle de narració oral i corporal de relats i cants antics, i reinventats. Aquest contacontes, que té una durada de 45 minuts, és per als usuaris del Centre de Dia, els quals podran gaudir-ne al mateix centre a les 11.00 h.

El vaixell vermell
Aquest altre contacontes ens porta, a través de l’oceà, fins a una illa màgica, una foguera vora el foc per compartir cant, històries, humor i àlbums il·lustrats. Un taller de cocreació d’històries entre tots. La sessió compta amb una capitana i un grup de mariners que van pujar a un vaixell i van començar a navegar, buscant noves terres on viure. Aquest espectacle és per a tots els públics, l’entrada és gratuïta i tendrà lloc al Punt de Lectura de Sant Ferran a les 17.00 h, amb una durada de 45 minuts.

L’aventura d’avorrir-se
La Mostra continuarà dissabte 15 de gener amb la companyia L’Estaquirot Teatre, que presenta L’aventura d’avorrir-se. Aquest espectacle de titelles té com a protagonista na Rita, una nena que tot i tenir molts jugarois, sempre s’avorreix i no sap jugar sola. Però un dia a casa de l’àvia, amb un simple aneguet de goma comença una aventura que la portarà a viatjar amb la imaginació al món dels colors, i descobrirà personatges sorprenents… Recomanat per a tots els públics, es podrà veure a la Sala de Cultura (Cinema) a les 18.00 h. Té una durada de 50 minuts.

Volen Volen
El diumenge 16 de gener finalitzarà la Mostra d’Espectacles amb l’exitosa obra de dansa i circ Volen Volen de la companyia Mariantònia Oliver. Dansa i circ s’uneixen per a desenvolupar un llenguatge sense paraules, basat en la manipulació d’objectes i el moviment. Un joc coreogràfic càlid que busca estimular les emocions dels infants i potenciar-ne la creativitat a través dels globus, que evoquen els moments més importants de la infantesa. L’espectacle està recomanat a partir de 3 anys, i es podrà veure a la Sala de Cultura (Cinema) a les 18.00 h. Té una durada de 35 minuts.

Entrades
Les funcions del dissabte i diumenge tenen un preu de 4 €. Les entrades es podran adquirir al web entradesformentera.cat on s’informarà a partir del divendres 7 de gener.
Tenint en compte la situació excepcional generada per la crisi de la covid-19, en aquesta edició l’entrada serà gratuïta per a persones en situació d’atur i autònoms sense activitat.
Els espectacles es duran a terme aplicant els protocols de seguretat i complint la normativa vigent. Depenent de la situació epidemiològica es podran posposar les actuacions

Sa Xerxa
“La cultura és un dret essencial de les persones”. Aquesta idea acompanya a Sa Xerxa des de fa prop de vint anys i és la motivació principal de totes les activitats que promou.
Sa Xerxa és una entitat sense ànim de lucre de dinamització cultural basada en el voluntariat que té com a objectiu vertebrar una bona oferta teatral per als nens, nenes i joves, per aconseguir que participin de la cultura a través de les arts escèniques. El seu àmbit és el teatre per a tots els públics, fomentar que els espectacles de qualitat arribin a tots els racons de les Illes Balears i, al mateix temps, contribuir de manera decidida al reforç de la indústria cultural, promovent activitats i festivals de teatre familiar a totes les illes.

Les companyies de teatre d’enguany
La companyia Lletra Encantada és cocreadora d’històries i encanteris, de nous camins i aventures. Realitza tallers per a infants de 0 a 12 anys. Raquel de Manuel Mur i Helena Maba són les fundadores, elles dues organitzen diferents tallers i actuacions al voltant de les històries i els llibres. Raquel de Manuel és dinamitzadora infantil i juvenil a grups de lectura i teatre de Menorca, fa més de 13 anys que acumula experiència narrant a Catalunya i Menorca.

La companyia L’Estaquirot Teatre, fundada l’any 1973, es dedica prioritàriament als espectacles dirigits a públic familiar, en els que es barregen la comicitat i l’expressivitat que ofereix el llenguatge d’actors amb la màgia i l’espontaneïtat del llenguatge de titelles. Durant aquests anys ha estat investigant constantment les tècniques dels titelles amb els 41 muntatges diferents que han creat. L’any 1981 la companyia va crear el Teatre Ambulant de Titelles i també ha creat una sèrie per televisió amb titelles, 13 capítols amb col·laboració amb TV3, La cuina dels titelles.

D’ençà de la seva creació, el 1989, la Cia. Mariantònia Oliver ha desenvolupat un treball ingent de projectes pedagògics i de creació a les escoles i diferents iniciatives d’un fort compromís social. En l’any 2000 s’instal·la a Mallorca i emprèn un treball amb un fort compromís social. Gestiona des de 2016 EiMa, un festival d’àmbit europeu en context rural, i iniciant projectes pedagògics en el Centre de Creació d’arts escèniques a Maria de la Salut (Mallorca). Mariantònia Oliver, és directora i coreògrafa de Cia. Mariantònia Oliver i professora al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears.

Compartir

PROGRAMES