Torna l’helicòpter de la processionària

Avui està previst que es reprenguin els vols amb helicòpter per realitzar la segona passada dels tractaments per combatre la processionària del pi sobre unes 1.500 hectàrees forestals de la zona des Cap de Barbaria. El començament d’aquests vols depèn de si les condicions meteorològiques són de cels clars i absència de vents, com apunta la previsió.
L’aplicació del producte es fa amb la tecnologia DGPS, que permet controlar en tot moment la superfície a tractar i la dosi a polvoritzar. El producte fitosanitari és de tipus biològic, el Bacillus thuringiensis varietat kurstaki, un bacteri que es troba de manera natural en el sòl i en les plantes. Té una permanència de l’ordre de dies sobre les fulles, ja que es degrada ràpidament per efecte dels raigs ultraviolats. No afecta les abelles i pot ser utilitzat en agricultura ecològica.

Doble aplicació
El fet que s’usi un producte biològic com el Bacillus thuringiensis, que es degrada al cap de pocs dies, fa recomanable que es realitzin dos aplicacions. En el cas de Formentera, una ja s’ha realitzat durant l’octubre i l’altra està previst que comenci de forma imminent.
Complementàriament al tractament aeri es realitzen tota una sèrie d’actuacions en medi forestal com són: la instal·lació de trampes per a la captura de papallones o l’eliminació de bosses a l’hivern i instal·lació i revisió de caixes refugi per al foment de la fauna útil (com les ratapinyades).

About Author

Comments are closed.

background