TOP
En Julián Tur, en Julián de Sa Fonda

“Tothom va titllar de boig mon pare quan va obrir sa Fonda Pepe”

En Julián Tur, en Julián de sa Fonda Pepe, ens ha explicat avui al De far a far que la de son pare era una de les famílies més pobres de Formentera i que quan l’any 1953 va decidir obrir aquest emblemàtic establiment, ell es va ocupar de rehabilitar tota la zona al voltant del local, on només hi havia camp, pedres i bestiar. Ara, el Consell li ha donat a en Julián i a sa Fonda Pepe el Premi Sant Jaume en reconeixement “a una trajectòria empresarial iniciada als anys cinquanta, i que continua avui dia, com a establiment emblemàtic de la nostra illa, esdevenint punt de trobada indiscutible, ja des de la seva fundació, de la multiculturalitat incessant de l’illa, i a la qual continua conferint identitat i singularitat.” Avui l’hem tingut als nostres estudis on ens ha explicat la fundació i inici de sa Fonda, com ell va estar a punt de néixer mallorquí, com va aprendre a jugar als escacs amb els hippies, les sorprenents ofertes que li han fet per comprar-li i com gestiona el local avui des de certa distància després d’un bon ensurt hospitalari ara fa quatre anys. 

 

Compartir

PROGRAMES