TOP
Barca amb migrants, interceptada als voltants de la Mola. Roger Cases/Arxiu

Tres barques més a Formentera, que sumen 145 detinguts en dos dies

Aquest matí i migdia ha seguit el degoteig iniciat ahir de barques amb persones migrades que han intentat recalar a Formentera. En una jornada estival amb bon temps i visibilitat com la d’avui, les tres embarcacions detectades, totes elles densament ocupades, han cridat l’atenció dels navegants de les aigües de Formentera, que han informat les autoritats.
D’aquesta manera, en el cas d’aquestes tres barques, Salvament Marítim i la Guàrdia Civil les han interceptat abans de desembarcar, quan es trobaven en aigües de Formentera, especialment a la zona pròxima a la Mola. A bord de les barques, de fibra i amb un motor fora borda, hi havia un total de 72 persones, entre les quals, segons testimonis presencials, també s’hi comptaven dones i menors, tot i que aquest extrem encara no ha set ampliat per fonts oficials.

Tres barques en dos hores
Fins ara, la Delegació del Govern ha fet públic que avui, a les 11.45 h “s’ha procedit al rescat d’un total de 24 persones d’origen magribí, en aparent bon estat de salut”. Una embarcació de pesca ha albirat la barca i després d’avisar als serveis d’emergències, han intervengut Salvament Marítim i el Servei Marítim Provincial de la Guàrdia Civil.
Mitja hora després, a les 12.15 h, “s’ha procedit al rescat del total de 18 persones d’origen magribí i d’origen subsaharià”, després que un particular informàs les autoritats. Han intervengut efectius del cos de GEAS de la Guàrdia Civil amb base a Eivissa.
Finalment, a les 13.45 h s’ha interceptat la darrera barca, amb 30 persones a bord d’origen magribí, després de l’albirament per part d’un helicòpter de la Guàrdia Civil. Agents dels GEAS han intervingut en el rescat.
Algunes de les persones interceptades a la mar han set traslladades en un primer moment fins al mollet des Caló, on els esperaven més agents de la Guàrdia Civil per iniciar el seu trasllat cap a Eivissa, on queden sota custòdia de la Policia Nacional mentre es tramita el seu expedient de devolució, en el cas dels majors d’edat.

Recompte
Des del divendres a les 9 h, han arribat a Formentera o als voltants, un total de vuit barques (tres ahir i cinc avui) amb 145 persones detingudes.
Des de principis d’any s’ha registrat l’arribada de 20 embarcacions a Formentera. En total són 286 les persones supervivents que han set arrestades per arribada irregular en territori espanyol des de l’1 de gener a les que, malauradament, cal sumar-hi tres persones mortes procedents d’una de les barques interceptades el passat 9 de juny.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES