TOP
Sílvia Tur en una imatge d’arxiu d’una intervenció al Parlament.

Tur torna a demanar per l’incompliment del Govern a garantir la barca de primera i darrera hora entre Formentera i Eivissa

La diputada per Formentera, Sílvia Tur, tornarà a insistir al Govern amb la barca de primera i darrera hora entre les Pitiüses, que se suposa que l’executiu balear ha de garantir en compliment de la Llei de Transport Marítim de 2010 i que, novament, ha desaparegut.
Tur formularà una pregunta a la presidenta durant el Ple d’aquest dimarts Parlament on li retraurà la deixadesa del Govern, el qual incompleix la norma que estableix, com a mínim, una sortida des de Formentera a les 6 h del matí i una sortida nocturna des d’Eivissa a les 21.30 h.
«La indefensió dels usuaris és total», ha avançat Sílvia Tur, que ha insistit en aquesta qüestió moltes voltes, tant durant aquesta legislatura, com durant l’anterior, sense que s’hagi assolit una solució satisfactòria.
Al respecte, cal recordar que Tur va presentar una moció que va ser aprovada l’octubre de 2019, i va presentar una esmena als Pressuposts del Govern per al 2020 per valor de 225.000 euros perquè la Conselleria de Mobilitat reservàs la quantitat que la Mesa de Transport Marítim va assegurar que era necessària per a la licitació del servei.

Igualtat de condicions amb la resta de ciutadania de la comunitat
Si bé just abans de la pandèmia aquestes freqüències s’havien posat en marxa, amb la crisi per la COVID19 es van suspendre. Després, es van recuperar durant la temporada turística per l’alta demanda però, finalment, s’han tornat a cancel·lar amb l’arribada de la tardor.
«Han passat 9 anys des que es va aprovar la Llei de Transport Marítim i, mentrestant, els formenterencs segueixen patint grans dificultats per enllaçar els seus viatges en barca a Eivissa amb els vols amb destinació Palma, el que els obliga molts cops a pernoctar a l’illa», ha emfatitzat la diputada, que també ha afirmat que «no parlam de viatges de plaer sinó del dret dels habitants de Formentera a poder fer ús, per exemple, de serveis mèdics públics amb igualtat de condicions que qualsevol altre ciutadà de les Illes»

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES