TOP
Aquest juliol han circulat per l’illa 18.322 vehicles de mitjana diària. Foto: BML

Un 6% menys de vehicles circulant per Formentera el juliol

Durant el mes de juliol, primer mes de regulació d’aquest 2020, han circulat per Formentera una mitjana diària de 18.322 vehicles, una xifra un 6% inferior a la de l’any passat, amb una mitjana de 19.532 vehicles diaris.

Reducció “controlada i progressiva”
El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha valorat aquestes dades en una temporada turística “atípica”, que començà a finals del mes de juny. “Les xifres de vehicles autoritzats estan per sota del sostre de vehicles establert per aquest estiu, complint fins al moment els objectius de sostenibilitat establerts; i a la vegada, aquestes són superiors a les expectatives inicials en l’actual context de crisi sanitària” ha assenyalat el titular de Mobilitat, que ha destacat que aquest segon any d’aplicació “s’està desenvolupant sense incidències ni desajustos destacables” i ha agraït la col·laboració de les empreses navilieres i de lloguer de vehicles.
González també ha recordat que el Consell de Formentera va marcar el camí a seguir per aquesta legislatura amb una reducció “controlada i progressiva” en la que l’objectiu és reduir un 16% el sostre de vehicles en quatre anys, amb una baixa del 4% anual. “Aquest objectiu final es manté, ja que no volem que la crisi sanitària afecti el model d’illa sostenible pel qual fa anys que estam treballant”, ha assenyalat.

Xifres desglossades
Turismes de visitants 1.891
Motos de visitants 195

Turismes de residents a Eivissa 199
Motos de residents a Eivissa 20

Turismes de lloguer 2.481
Motos de lloguer 6.720

Vehicles de residents 5.723
Altres vehicles 1.093

Total 18.322

La regulació d’entrada de vehicles de formentera.eco per aquest 2020 fixa el sostre de vehicles per enguany en 21.487, una xifra un 4% inferior al sostre de vehicles del 2019, que va ser de 22.382.

Bonificació del 100%
Cal recordar que a causa de la situació excepcional que s’està vivint aquesta temporada, es bonifica al 100% el pagament de les taxes a tots els visitants. De manera excepcional, aquesta temporada, els visitants poden obtenir la seva autorització de circulació de franc, els tràmits d’obtenció de l’acreditació es fan al web www.formentera.eco

Control de matrícules
Aquest segon any d’aplicació del projecte formentera.eco s’està fent el control amb el lector de matrícules situat a la Savina a l’accés i sortida de l’illa, la regulació preveu sancions per no tenir l’acreditació que van entre els 1.000 i 10.000 €.

Compartir

PROGRAMES