TOP
Cabussonera a Formentera

Un hivern amb la meitat d’aus a Formentera

El cens d’hivern d’aus fet a Formentera dies enrere per agents de medi ambient, el naturalista del parc de Ses Salines i voluntaris del GEN-GOB, ha censat 276 aus enfront de les 552 de l’any passat. Un descens provocat pels pocs exemplars observats de cabussonera (Podiceps nigricollis) que passen amb un any dels 250 als 9 exemplars; i dels fuells (Pluvialis apricaria) que passa dels 80 individus als 5. Els tècnics intensificaran el seguiment d’aquesta espècie i l’evolució durant els mesos vinents per tal d’esbrinar el motiu d’aquest descens, tot i que assenyalen com a possible causa l’onada de fred de les passades setmanes.
La resta d’aus es mantenen en xifres similars a les dels darrers anys. Al parc natural, hi trobam en major nombre, per darrere dels flamencs, les ànneres blanques (Tadorna tadorna) amb 213 exemplars, 160 picaplatges camanegre (Charadrius alexandrinus) i 139 collverds (Anas platyrhynchos). Com a nota curiosa s’ha observat una cigonya comuna a s’Estany des Peix i una llambritja de bec vermell.

Pitiüses i Balears
Al Parc Natural de Ses Salines d’Eivissa i Formentera s’han censat 1.652 aus de 37 espècies. L’espècie més nombrosa a Eivissa és el flamenc (Phoenicopterus ruber): se n’han comptat 534 entre es Codolar, Es Cavallet i sa Sal Rossa. L’espècie més representativa d’aquesta zona humida ha incrementat el nombre d’exemplars respecte de l’any passat, quan se’n comptabilitzaren 183.
A les zones humides dels diferents espais naturals protegits de les Illes Balears, s’han comptat fins a 17.167 exemplars de més d’una seixantena espècies diferents que hi passen l’hivern Aquest és el resultat del recompte que es realitza anualment el mes de gener i on participen, a banda del personal dels espais naturals, ornitòlegs i voluntaris col·laboradors.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES