TOP
Malgrat l’aparatositat del foc, no s’ha hagut de lamentar cap persona ferida. Foto: Formentera Avui

Un incendi calcina un iot de 45 metres davant Cala Saona

Salvament Marítim ha rebut l’alerta passades les 17 h d’un incendi a un iot a Cala Saona. Ara mateix l’operació està encara en marxa. Des de Salvament han confirmat que malgrat l’aparatositat del foc, no s’ha hagut de lamentar cap persona ferida.

Incendi vist des de la Salvamar Acrux. Foto: Salvament Marítim

 

L’embarcació afectada, de nom Ària SF i 45 metres d’eslora, duia 7 tripulants a bord així com 9 passatgers. Salvament Marítim ha activat l’alerta de tràfic de socors a totes les embarcacions del voltant del Iot, que han ajudat en les tasques de rescat del passatge, mentre que en un primer moment la tripulació s’ha quedat a l’embarcació per intentar contenir el foc.

Nombrosos curiosos s’han apropat a la cala per observar l’incendi.

Bastantes naus dels voltants han dut extintors per a ajudar-los, però no s’ha pogut fer res. Testimonis presencials han relatat a Ràdio Illa que quan s’obria la porta d’on sortia el fum, l’oxigen de l’exterior activava la força del foc, i tot i que s’hi ha apropat un vaixell amb una autobomba per intentar reduir les flames, aquesta no s’ha pogut posar en marxa i en qüestió de pocs minuts l’incendi ja s’ha estès per tot el casc de la nau, produint-se tres explosions en el decurs d’aquest.

Salvament Marítim hi ha enviat els bucs Guardamar Concepción i Salvamar Acrux, que estan fent feina sobre el terreny. El fet que avui bufi vent de llevant ha ajudat al fet que el fum se n’anés mar endins i no afectés la costa de Formentera.

 

Fotografies cedides per Formentera Avui

Compartir

PROGRAMES