TOP
La colla guanyadora està formada per Marc Aragay, Pepe Pérez i Dani Juan (al mig, amb bastó).

Una colla de Formentera guanya el Campionat Balear de Caça amb cans eivissencs

La colla formenterera formada per Pepe Pérez Marí, Marc Aragay i Dani Juan ha obtingut 42,5 punts i ha set la millor en la XXXIII edició del Campionat de Balears de Caça de conills amb cans eivissencs que s’ha celebrat aquest cap de setmana als vedats de Porto-salè, la Mola i es Cap. A la prova hi han participat 37 caçadors, 15 acompanyants i 90 cans repartits en 15 colles, de les quals quatre eren de Formentera, cinc d’Eivissa i sis de Mallorca.
El subcampionat ha set per la colla eivissenca formada per Vicent Marí i José Carlos Noguera, mentre que el tercer graó del podi també l’ha ocupat una colla local, la integrada per Joan Andreuet, Joan Guillem, Joan Damià i Alberto Rafal, que fins a enguany havia set l’única de Formentera que s’havia proclamat campiona autonòmica.
Les dues jornades comptaren amb bon temps i vents moderats de Migjorn si bé el terreny mullat per les pluges no afavoria que els cans seguissin els rastres. El primer dia es localitzaren 75 conills, dels quals se n’agafaren 10, mentre que 5 més es descartaren per presentar símptomes de malalties. Diumenge es detectaren 90 conills, dels quals 21 foren caçats i 6 no es comptabilitzaren per presentar patologies.
Ara les tres millors colles del campionat autonòmic celebrat a Formentera s’han de batre a Menorca contra les tres millors colles d’aquella illa, els pròxims 6 i 7 de novembre. Posteriorment la colla formenterera de Pérez, Aragay i Juan acudiran al Campionat Espanyol de la disciplina.

Agraïments
A l’acte de lliurament de trofeus assistiren la vicepresidenta de Consell de Formentera, Ana Juan, i el conseller de Sa Unió, Llorenç Córdoba, mentre que en la jornada de dissabte també acudí a l’esdeveniment Josep Marí, conseller de Sector Primari. D’altra banda la Federació Balear de Caça ha agraït “l’extraordinària col·laboració del Consell de Formentera i l’estupenda organització per part de la Delegació de Formentera de la Federació, que encapçala Vicenç Ferrer Mayans”. Així mateix la Federació ha agraït la tasca de Susana Burgos, cap de Servei de Caça del Consell de Formentera, dels jutges pel seu treball i la dels acompanyants de les finques en què van transcórrer les caceres.

Compartir

PROGRAMES