TOP
Imatge d’arxiu d’una barca arribada a Migjorn el 2018.

Una dona entre els 10 migrants que han desembarcat as Copinar

La Guàrdia Civil ha detingut a nou homes i una dona per arribada irregular en territori espanyol, després que desembarquessin ahir, al voltant de les 21.30 h, a la platja des Copinar, a Migjorn. Es tracta de la quarta embarcació que arriba a Formentera des de diumenge i la cinquena a les Pitiüses. La Delegació del Govern no ha informat de la nacionalitat dels detinguts, si bé en els casos que s’han registrat els darrers anys els migrants eren originaris d’Algèria.
En total, en les darreres quatre jornades un total de 53 persones han arribat a Formentera a bord de quatre embarcacions. En aquests casos és habitual que les persones detingudes siguin traslladades a Eivissa, on passen a disposició de la Policia Nacional, que els incoa l’expedient de devolució. Posteriorment els migrants són traslladats a un Centre d’Internament d’Estrangers de la Península o, sinó hi ha plaça, entren en el circuit de les ONG assistencials.
Des de principis d’any s’ha comptabilitzat l’arribada en barca de 206 persones migrants en aigües o territori formenterer.

Forcen l’entrada a un restaurant
La Guàrdia Civil ha informat Ràdio illa que investiga la possible relació entre el grup de migrants que recalà a cala Saona la matinada de dilluns i l’entrada per la força al restaurant Chacala. Segons fonts d’aquest establiment, aquella nit algú forçà una de les portes per emportar-se 4 gelats, una bossa de patates fregides, alguna magdalena i les monedes del canvi de la caixa, que estava oberta. D’altra banda, també resultà danyat el tancament del quiosquet del costat del restaurant on es ven bijuteria i roba i a on s’han trobat a faltar algunes polseres. Fonts del restaurant han volgut restar importància al succés, tot i que han assegurat a Ràdio Illa que cursarien la pertinent denúncia a les forces de seguretat.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES