TOP
Mare i nadó es troben ingressats en la planta de maternitat de Can Misses, aïllats, i en perfecte estat.

Una formenterera embarassada dóna positiu en coronavirus

Una gestant de Formentera ha donat positiu en Covid-19. La PCR que es realitza per protocol a totes les embarassades en la setmana 39 de gestació va resultar positiva ahir en una gestant de Formentera que es trobava asimptomàtica. Per a garantir la màxima seguretat en l’atenció al part, i seguint els protocols establerts, va ser traslladada en helicòpter a l’Hospital Can Misses on va donar a llum. La mamà i el bebè es troben ingressats en la planta de maternitat, aïllats, i en perfecte estat.
Fonts de l’àrea de Salut d’Eivissa i Formentera han confirmat a Ràdio Illa que s’ha fet un PCR al nou nat i que avui mateix se’n sabran els resultats, tot i que la probabilitat que el nadó doni positiu en Covid-19 és “molt poc probable”.
Tot i que es parteix de la idea que el virus no es transmet verticalment, de mare a fetus, sí que pot donar-se un contagi horitzontal. La informació de la qual es disposa  assenyala que fins i tot en cas d’infecció, les conseqüències serien lleus o fins i tot nul·les per al nounat. En aquest sentit, a partir de les informacions recollides en països amb casos previs com la Xina, es permetrà que la mare estigui en contacte amb el nadó però extremant les precaucions; fent ús de la mascareta i desinfectant prèviament mans i mugrons abans de donar el pit.
Des del passat 15 de març fins avui, s’han atès 182 naixements a l’àrea de Salut de les Pitiüses, 9 a Formentera i 173 a Can Misses. Fins ahir, totes les PCR realitzades havien estat negatives.

Formentera
Amb aquest nou positiu, Formentera té dos casos actius de Covid-19, essent l’altre un pacient lleu que segueix aïllat a casa i atès per la UVAC. D’ençà que començà la pandèmia, s’han detectat set casos a l’illa: a més del malalt ja esmentat, s’han recuperat cinc pacients i cal lamentar una defunció.

Pitiüses
En l’àmbit pitiús doncs, s’ha detectat un cas nou d’infecció, cosa que deixa en 169 els positius de Covid-19 detectats d’ençà que començà la pandèmia. A hores d’ara hi ha 21 casos actius, havent descomptat 136 persones recuperades que han obtingut l’alta i 12 defuncions.
Entre l’Hospital de Can Misses i Can Vilàs hi ha 17 persones hospitalitzades per coronavirus, de les quals quatre són a l’UCI. Així mateix, altres quatre persones, tres a Eivissa i una a Formentera, reben atenció de les UVAC en els seus respectius domicilis. Hi ha dos professionals sanitaris positius i altres 9 sota vigilància activa.

Balears
A Balears hi ha 232 casos actius de SARS-CoV-2, d’acord amb les dades del Ministeri de Sanitat, és a dir, 5 menys que ahir. D’altra banda, 1.583 persones s’han curat, 17 més que ahir.
Així mateix, s’ha notificat una defunció, i el total acumulat és de 222 morts. En les darreres 24 hores s’han comunicat 13 casos nous i, per tant, l’acumulat avui és de 2.037 positius notificats a la comunitat amb prova PCR. En total, s’han dut a terme 89.750 proves en els laboratoris públics de les Balears (70.726 PCR i 19.024 proves d’anticossos).

Compartir

PROGRAMES