Una taca de combustible contamina el port de la Savina

Les aigües cristal·lines del port de la Savina han durat poc. Des del migdia d’ahir es detectà una important taca de combustible d’uns 40 m², davant del passeig de la Marina, vora les paradetes del mercat.
A la tarda, hi havia empleats d’una de les marines esportives del port intentant absorbir la contaminació i l’àrea de comunicació de l’APB no va respondre a les reiterades cridades de Ràdio Illa.
Segons declaracions del biòleg marí Manu San Félix a Diario de ibiza, les aigües contaminades podrien procedir probablement de les sentines d’«un vaixell de grans dimensions i haurien entrat a port empeses pel vent de Llevant». L’expert ha indicat que aquest abocament és «un delicte penal que s’ha comès des d’algun vaixell emparat en la covardia de l’anonimat».
San Félix considera que el més factible és que la neteja de les sentines del vaixell en qüestió, on s’acumulen els olis i combustibles residuals, s’hauria produït prop de l’entrada del port, i apunta que si el ven hagués bufat de ponent, «tota la porqueria hagués anat a parar a la platja de Cavall d’en Borràs», a escassos metres de ses Illetes, en pel Parc Natural de ses Salines.

About Author

Comments are closed.

background