Una trentena de participants en el taller d’eliminació de plàstics

Una trentena de persones han participat avui en el taller sobre l’eliminació de plàstic d’un sol ús dirigit a les empreses del sector Horeca (hostaleria, restauració i cafeteries) de l’illa. La jornada, celebrada al saló d’actes, ha estat organitzada pel Consell de Formentera juntament amb el Fòrum Marí d’Eivissa i Formentera i l’associació Plastic Free.
Durant la jornada s’han presentat diferents alternatives per substituir el plàstic d’un sol ús i s’han posat exemples d’empreses que han decidit prescindir d’aquests productes. Així, Can Vent i Gecko Hotel han presentat els seus treballs d’eliminació d’aquest material d’un sol ús.
Des del Fòrum Marí es va decidir organitzar aquest taller, amb un altre més que se celebrarà l’1 d’abril a Eivissa, amb el convenciment que la Llei Balear de Residus comporta obligacions que no són fàcils ni en l’àmbit particular i molt menys empresarial. Des del Fòrum Marí estan convençuts que és una oportunitat per a implantar nous hàbits de consum i de valorar el medi ambient amb què compten Eivissa i Formentera, buscant la seva sostenibilitat futura.

Continuar avançant
El conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, ha assenyalat «la importància de celebrar aquesta jornada, «que ha estat centrada en l’aplicació de la nova Llei Balear de Residus i també en donar alternatives per substituir el plàstic d’un sol ús». El conseller ha recordat iniciatives posades en marxa pel mateix Consell, que ha aprovat l’eliminació de plàstics d’un sol ús».
Per la seva part, Sandra Benbeniste, de l’Ibiza Preservation Fund, ha destacat el treball que fa Formentera per la cura del medi ambient i que «l’objectiu és ajudar en aquest procés i que continuï avançant com ho fa aquesta illa». «Teniu una dimensió i unes condicions perfectes per poder ser líders en sostenibilitat», ha dit Benbeniste.

About Author

Comments are closed.

background