TOP
Sanz durant una intervenció al Parlament. YT

Unanimitat per instar al Govern que impulsi un Pacte per la salut mental

El Parlament ha aprovat per unanimitat la Proposició no de Llei (PNL) presentada per tots els grups polítics per instar al Govern autonòmic “a liderar i impulsar un Pacte Balear pel benestar emocional i la salut mental (…) d’una manera coordinada entre tots els agents amb responsabilitats sobre el benestar emocional i la salut mental”. El Pacte es proposa involucrar a les entitats “socials i sindicals més representatives” i també a les diverses conselleries balears i consells insulars.
La proposta aprovada demana a l’executiu que traci “les línies estratègiques del futur Pla de Salut Mental de 2023-29”, que haurà de plantejar-se de forma “transversal” i del qual caldrà fer-ne un seguiment trimestral, “donant comptes en seu parlamentària”.
En l’exposició de motius, el text aprovat assenyala que “els problemes de salut mental tenen una alta prevalença” i afegeix: “Dades de l’Organització Mundial de la Salut adverteixen que una de cada quatre persones patirà algun tipus de problema de salut mental al llarg de la vida”. Així mateix, el diputat per Formentera, Antonio Jesús Sanz (PSOE-GxF-EU), ha declarat que la pandèmia ha posat de “manifest que és necessari que la salut mental sigui una branca [de la salut pública] més desenvolupada del que ha set fins ara”.

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES