TOP
El Catriel, al costat de la taca del vessament fecal, avui a la costa de Ponent de Formentera.

Vaixell descobert mentre vessa aigües fecals en ple Parc Natural, davant des Molí de Sal

Avui al migdia el Catriel, una embarcació d’esbarjo de 26 metres d’eslora i bandera britànica, ha fet un vessament d’aigües fecals mentre es trobava fondejat prop del Restaurant Molí de Sal, en ple Parc Natural de ses Salines, segons ha denunciat un navegant que es trobava al lloc dels fets. La taca marró de les restes fecals es podia observar a simple vista, a la vora del Catriel, gràcies al contrast que feia amb les cristal·lines aigües d’aquest paratge (vegeu imatge).
Alertades les autoritats d’aquesta agressió al medi ambient, el servei marítim de la Guàrdia Civil, amb base a Eivissa, ha acudit fins al vaixell, però quan ha arribat a la zona afectada, la taca contaminant ja s’havia diluït. Ara bé, fonts pròximes al cas han indicat que els agents podran tramitar una denúncia servint-se del testimoni de la persona que ha denunciat els fets i ha vist la taca de fecals. A més, una vegada allà, els efectius de l’institut armat han fet una inspecció de la documentació del iot, que és un habitual de les aigües pitiüses durant els darrers estius. S’ha de tenir en compte que en anteriors casos similars, Capitania Marítima ha procedit a la immobilització del vaixell infractor.
Cal recordar que la normativa marítima de prevenció de la contaminació per les aigües brutes de vaixells, recollida en l’annex IV del conveni MARPOL, especifica que aquesta mena de vessaments només es poden fer sota determinades condicions a certa distància de la costa, depenent del cas, entre 3 i 12 milles, i segons les instal·lacions de gestió de residus amb les que compti el buc.

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES