Vellmarí suspèn el projecte de recuperació del cavallet de mar

L’entitat ha comunicat que suspèn el projecte en l’àmbit de Formentera de cria en captivitat de cavallets de mar a causa de l’ambient incòmode que algunes persones intenten generar a la nostra illa en contra del projecte.

Vellmarí ha emès un comunicat a les xarxes socials en què defensa la seva transparència i explica que el projecte de cria en captivitat s’ha portat a terme de forma similar a altres plans de recuperació d’espècies amenaçades.
Així mateix, Vellmarí assenyala que l’únic exemplar reproductor capturat ha estat retornat al medi natural perfectament sa i exactament al mateix lloc d’on provenia. Així, es cancel·la el calendari plantejat que contemplava per al 2018 l’alliberament dels primers alevins criats en captivitat.
En el seu comunicat, Vellmarí puntualitza que és fals que s’hagi capturat de forma inadequada l’exemplar, de fet, l’organització assegura que el cavallet fou capturat, aclimatat i traslladat a l’aquari en perfectes condicions i el mateix dia menjava en abundància, el que és el millor indicador d’absència d’estrès.
Vellmarí també ha indicat que tots els cavallets exposats al públic aquest estiu tant a Marina Eivissa com a Formentera són exemplars criats en captivitat i comprats en una botiga d’aquaris, de manera que no s’ha fet servir cap exemplar salvatge per exhibir-lo.

About Author

Comments are closed.

background