Els jugadors roig i negre celebrant la victòria al final del partit

Victòria de molts quirats (Sant Jordi 0 Formentera 2)

El Formentera s’ha imposat de forma clara aquesta tarda al camp del Sant Jordi en un partit jugat en un horari poc habitual que s’ha saltat amb tres nous punts al sarró i que els jugadors roig i negre han celebrat de forma especialment efusiva al final de l’encontre ja en la intimitat del vestuari.
Els homes de Raúl Pérez viatjaven a Eivissa sabedors de la importància d’aquest partit, amb la necessitat de sumar tant sí com no per seguir optant fermament a les places de play-off. I des del minut 1 de partit, amb una intensitat renovada i mentalitat combativa -des del porter al darrer davanter- han demostrat que tenien fam de victòria i que no tenien por a l’equip revelació d’aquesta lliga a tercera, el recentment ascendit Sant Jordi. Ans el contrari, els jugadors del Formentera tenien ganes de tornar-los la derrota de la primera volta. I ho han fet, a més a més, capgirant, també, el gol-average particular.

La primera part ha destacat més per la intensitat que no pas pel bon joc de cap dels dos equips. Totes les pilotes eren disputades i els espais eren difícils de crear amb els dos equips ben col·locats sobre la gespa. Més enllà d’un parell d’internades per banda del Sant Jordi i algun xut llunyà del Formentera, no hi ha hagut ocasions clares de gol durant els primers 45 minuts de joc.

En canvi, la segona part ha començat molt i molt bé pels roig i negre, quan Beceiro, que havia sortit feia uns minuts al camp -avui una autèntica banqueta de luxe: lluny queden els dies en què el Formentera havia de disputar partits amb dos homes només de recanvi-, ha lluitat una pilota en la qual només ell ha cregut, l’ha robat al rival i quan ha driblat el porter, aquest l’ha fet caure. Ell mateix ha picat el pinar fort i ben col·locat a un costat i ha fet pujar el 0-1 a l’electrònic del camp municipal Kiko Serra.
A partir d’aquí, l’equip local ha pres més riscos però sense acabar d’inquietar excessivament la porteria defensada per Oscar. A conseqüència d’aquestes línies més obertes del Sant Jordi, el Formentera s’ha fet fort al contra-atac. Ekiza, a més a més, ha llençat una falta magistral des de lluny que ha impactat a la creueta. El 0-2 es veia més a prop que l’empat jordier.

I ha estat així. Una jugada de combinació després d’una sortida en fals del porter local tot aprofitant la gran pressió de Theo -esplèndid el seu partit i de l’altre nou reforç d’hivern Pablo-, ha servit perquè Canina fes pujar el definitiu 0-2 al marcador. Ja no quedava temps per res més.

En les seves declaracions post partit, el míster s’ha mostrat molt satisfet pel nivell d’intensitat, les ganes de disputar i la gran concentració mostrada pels seus jugadors durant tot el partit.
Ara el Formentera avança al Sant Jordi en la classificació i queda a un punt del Santanyí, que ocupa la darrera plaça de play-off -això sí, amb dos partits ajornats per disputar-. El diumenge vinent, a les 12:30 al municipal, el Formentera rebrà el Platges, autèntic tro d’aquesta lliga, que no ha deixat el primer lloc de la taula des pràcticament l’inici de la competició. Partidàs a la vista, idò.