TOP

Victòria èpica del Formentera (2-1) que recupera tres punts a la Penya

Victòria molt sofrida del Formentera en aquest dia de Reis avui al Municipal contra el Mercadal. L’equip menorquí venia amb l’estigma de no haver sumat cap victòria en aquest campionat però, això sí, amb empats valuosos contra equips capdavanters en les darreres tres jornades. El Formentera per altra banda, es veia obligat a encetar aquesta segona volta com va acabar la primera, amb baixes sensibles per lesió a la plantilla. El darrer, Górriz que haurà de passar per quiròfan els pròxims dies per intentar solucionar els problemes en la seva malmesa espatlla. En aquest sentit, el darrer fitxatge dels roig-i-negres, l’angolès Wadir Da Silva, no ha pogut ni anar convocat per no tenir la documentació a punt un cop més degut a la poca eficiència de la Federació, que no li ha pogut tramitar la fitxa al ser de vacances el personal aquests dies.

Sense fons d’armari
Així doncs, amb els homes pràcticament justos, el Formentera ha començat el partit atacant i al primer minut ha disposat de la primera ocasió. El Mercadal es mostrava replegat i es defensava com podia però al minut 17 Ferreres ha marcat un golàs des de l’interior de la petita amb un xut potent que abans d’entrar ha tocat el pal llarg del porter fent inútil l’estirada d’aquest. El partit es posava coll avall pels homes de Gómez Roa i fins i tot han tengut alguna ocasió més per ampliar la diferència en el marcador. Però llavors ha aparegut l’àrbitre, l’eivissenc Alberto Morena, i ha decidit erigir-se com el protagonista del partit expulsant al descompte del primer temps i de forma molt rigorosa a Bonilla per una empenta d’aquest a un contrari que immediatament abans li havia fet una entrada molt dura sense pilota. L’expulsió ha estat molt protestada i Bonilla ha marxat del camp indignat. El jugador del Mercadal, per cert, no ha estat ni amonestat. Així, per tant, l’equip local es veia abocat a defensar l’avantatge amb un home menys tota la segona part i sense Colau, que havia estat substituït per Maikel, també a les acaballes de la primera part, en ressentir-se d’uns problemes intestinals que l’havien afectat durant els darrers dies.

Els galons de Samu Sanjosé
El Formentera ha començat els segons 45 minuts decidit a sentenciar el partit i Ferreres, molt actiu com sempre al davant juntament amb Mourelo i Cifre, ha posat l’ai al cor dels menorquins amb un gran xut de falta. Però aquesta ocasió ha estat un miratge i l’equip ha començat a no acabar de tenir el domini al mig del camp i a patir sense pilota, on es notava l’absència de Bonilla i de ser només deu jugadors. Cal destacar el partidàs de Samu Sanjosé, que s’ha posat l’equip a l’esquena i darrere ha estat incommensurable. Malgrat tot, el Mercadal, en la primera ocasió que han tengut en la sortida d’un córner, ha empatat el partit per mitjà de Jose, que ha aprofitat un rebuig de Pepelu a una rematada de cap d’ell mateix.

Tram final sofert
A partir d’aquest moment, alguns nervis al Municipal i el Formentera que ha tirat d’heroica per intentar endur-se els tres punts. Cifre ha avisat al minut 30 amb un xut que ha sortit un parell de centímetres fora i, finalment, dos minuts després, ha tornat a sobresortir posant una pilota que Maikel ha deixat passar molt intel·ligentment i Javi Boix ha introduït dins la porteria. Al Formentera li quedaven uns 15 minuts per defensar aquesta victòria i ha patit fins al final quan els menorquins han tengut un darrer córner sense més conseqüències.
Victòria importantíssima per les circumstàncies adverses de les lesions i l’expulsió de Bonilla i també per l’ensopegada de la Penya a Son Cladera, on ha perdut 2 a 0 i que permet al Formentera col·locar-se només a cinc punts dels de la Vila del Riu.
Destacar també les contundents paraules que ha tengut el míster Gómez Roa per a l’àrbitre al final del partit, a qui ha acusat de ser poc respectuós i de falta de professionalitat. L’entrenador local també ha valorat el compromís dels jugadors, que han tornat de les vacances nadalenques en plena forma i a punt per reprendre la competició.