TOP
Els jugadors i el cos tècnic celebrant la victòria al vestidor

Victòria i segon lloc en solitari! (Sant Rafel 1 Formentera 3)

El Formentera ha aconseguit un triomf vital per reafirmar les seves aspiracions de disputar la fase d’ascens a Segona B -objectiu últim d’aquesta temporada- a l’imposar-se amb claredat per 1 a 3 en un dels desplaçaments complicats de la categoria, a casa del Sant Rafel.

Sense públic, com ja és habitual aquestes últimes setmanes, el partit es presentava una mica descafeïnat si tenim en compte l’alt voltatge dels partits entre els dos equips d’illes veïnes els darrers anys i la marea roja que sol acompanyar al Formentera en la sortida a Sant Rafel. Pel que fa a l’onze inicial, Raúl Pérez ha optat pels dos golejadors més efectius els darrers matxs de cara a gol, la connexió galaica-portuguesa, Iago i Canina.

Ha sigut precisament Iago qui ha obert la llauna aprofitant una pena màxima a favor del Formentera en el minut 17 de la primera part. Ha xutat suau i col·locadeta, enganyant del tot al porter rival. Més enllà d’aquest gol, la primera part no s’ha destacat per grans arribades en cap de les dues àrees. El ritme era alt i la pilota deambulava pels tres quarts de cada camp, però sense materialitzar cap dels dos equips ocasions clares.

En canvi, el segon temps s’ha iniciat amb un Sant Rafel bolcat en atac. No en va, aquest és un equip que, com recordava el míster al final del partit, compta amb jugadors de categoria superior i la classificació actual no reflecteix la seva qualitat. Els blue han posat la por al cos dels roig i negre amb una gran ocasió d’Orozco rematant sol després d’una segona jugada: la pilota ha sortit centímetres damunt el travesser. Els homes de Raúl Pérez no eren capaços de conservar l’esfèrica ni quinze segons i el Sant Rafel s’ho començava a creure posant la cinquena quan Bonilla ha tret petroli d’un llançament de córner i ha rematat de cap de forma impecable, creuant la bimba lluny de l’abast del porter rafaler.

I quan el Sant Rafel es recomponia després d’aquest cop, Cucu ha aprofitat una contra ben tirada per, després de rebre una passada del -un dia més i ja en van uns quants- elèctric Théo, fer una bona finta dins l’àrea i marcar amb molta classe. Zero a tres i els formenterers que eren una pinya celebrant el bon joc i la diferència en el marcador. De fet, Daisuke ha estat a punt de fer el quart després d’una assistència de Cucu que Gorriz, molt intel·ligentment, ha deixat passar per sota les cames.

Només hi ha hagut temps pel gol de l’honor local en un centre i una rematada de cap desviada per un defensa roig i negre.

Triomf incontestable i que fa escalar el Formentera a la segona posició. Diumenge vinent tocarà visitar Alcúdia, equip històric que enguany està penúltim a la classificació però que no posarà les coses fàcils als homes de Raúl Pérez. Això sí, aquesta setmana el partit serà a les 13h.