Kike Ferreres durant un moment del partit a Sant Joan

Victòria per a l’esperança per acabar el 2023 (Penya Independent 1 Formentera 3)

El Formentera ha guanyat aquesta tarda de dissabte en el seu desplaçament a Sant Joan, al nord de l’illa d’Eivissa, on ha disputat un dels derbis pitiüsos del grup tercer de Segona federativa que s’han endut els formenterers per 1 a 3.

Un Formentera que encarava aquest partit novament amb quatre baixes, ha anat de menys a més en la primera part. Els ha costat als homes de Maikel Romero entrar en el derbi. Però quan ho han fet, ho han fet de manera fulgurant. El darrer tram de la darrera meitat ha vist un Formentera que ha posat la cinquena marxa i ha reclamat el gol insistentment. I amb cinc minuts màgics ha posat el matx molt a favor seu. De las Marinas al 42 i Ribeiro al 47, han marcat dos gols que han fet les delícies de la poblada grada roig i negre a Sant Joan.

Tot sembla barda avall i més quan al minut 3 de la represa, el jugador local Revuelta s’ha autoexpulsat per una agressió. Amb dos gols d’avantatge i un home més, els de Maikel Romero han caigut en la relaxació, i ha sigut la Penya Independent, molt necessitada de punts, qui ha posat la intensitat i les arribades, en un segon temps que s’ha jugat en la meitat de camp formenterera. Els locals han, de fet, retallat distàncies i han posat l’ai al cor als de roig i negre amb diverses ocasions més. Però Gorka de Marcos, recuperat de la seva llarga lesió, ha saltat als minuts finals del partit i ha marcat un gol de llarga distància en veure el porter local avançat per liquidar el partit i segellar una victòria que fa dormir als formenterers, amb un partit més, fora dels llocs de descens a l’espera de què facin els seus rivals directes demà.

L’equip marxa ara de vacances i tornaran els entrenaments el dimarts dia 2 de gener per la posada a punt per al partit contra el Cerdanyola del diumenge dia 8 al Municipal de Sant Francesc, que tancarà la primera volta de la competició.