TOP
Viking Fader al costat del mural.

Viking Fader reivindica la lluita contra el canvi climàtic en el nou mural del Casal

Viking Fader, l’alter ego artístic d’Edgar Vilamajó, ahir acabà de pintar el nou mural a la paret exterior del Casal de Joves. La creació, feta amb esprai i alguns detalls amb pinzell, mostra la meitat del planeta terra dominat per la brutor i la contaminació i, l’altra meitat, per un paisatge ordenat, ple de vegetació i net, tot i que també edificat. De nou, el mural del Casal presenta una imatge de signe mediambiental que també inclou fragments d’un text de Juan Calvo publicat a Diario de Ibiza el març de 2019. L’escrit ens convida a reflexionar sobre la vulnerabilitat de les Pitiüses davant l’escalfament global, assenyalant que l’augment de les temperatures o la disminució de les pluges afecten especialment a Formentera i Eivissa, unes illes fràgils a la sequera i amb uns aqüífers ja molt castigats. A més, també cita altres problemes com el desbordament de les aigües fecals o la pèrdua de la qualitat de l’aigua per abastiment humà.
Així i tot, el text també llança un missatge d’optimisme fent referència al coneixement i la tecnologia com a factors que ens han d’ajudar a fer front al canvi climàtic. El mural, inspirat en una imatge cercada a la xarxa, ha comptat amb la participació dels joves del Casal i de l’equip de l’àrea de Joventut i s’ha hagut d’elaborar en diverses jornades, ja que el vent dels darrers dies ha dificultat el treball amb pintura d’esprai.

Pintura per reivindicar
Viking Fader, que des de 2021 ja no viu a Formentera i resideix a Horta de Sant Joan (Tarragona), ja havia elaborat l’anterior mural del Casal, que representava una tortuga afectada per la contaminació marina, així com altres creacions que es poden veure a Formentera i que també tenen caràcter reivindicatiu. És destacable la seva col·laboració amb l’eivissenca Aída Miró en el mural Morts que no compten, pintat a l’antic camp de tir situat al nord del far de la Mola, i que és dedicat als migrants que proven d’arribar a les nostres costes a la recerca d’un futur millor i que no sempre ho aconsegueixen.

 

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES