TOP
Francina Armengol, Alejandra Ferrer i Ana Juan visiten el CEIP Sant Ferran el passat setembre. Foto: CIF

Visita a la nova escola i escoleta de Sant Ferran

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, acompanyada de la presidenta del Govern, Francina Armengol, i del conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, han visitat avui el nou centre d’educació infantil i primària i de la nova escoleta de Sant Ferran de Formentera. A l’acte han assistit també la delegada d’Educació a Eivissa i Formentera, Margalida Ferrer, el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante i representants de l’equip directiu i de l’associació de mares i pares del centre.

La presidenta Alejandra Ferrer ha celebrat l’obertura de la nova escola i l’escoleta de Sant Ferran, “unes infraestructures àmpliament demandades per la ciutadania de l’illa”. A més, ha agraït la col·laboració de l’AMIPA del col·legi i “la immensa paciència que han tengut aquest temps”, així com “l’enfeinada desenvolupada per l’equip directiu i docents del centre”. També, la presidenta ha destacat l’obertura de l’escoleta, “una aposta d’aquest Consell per garantir l’educació de 0-3 anys de qualitat, pel que fa a equipaments i recursos humans”.

D’altra banda, Francina Armengol ha assenyalat que “ha set un dia molt important per a l’illa de Formentera” i ha agraït també “la paciència tenguda per aquesta llarga espera d’una escola molt demandada i que fa realitat un somni per continuar avançant en les polítiques educatives que desenvolupa el Govern balear”.

Un nou centre d’educació infantil i Primària de gairebé 7 milions d’euros

Amb un pressupost de 6.708.234€ el projecte del nou col·legi i de l’escoleta s’ha convertit en un centre de dues línies amb 6 unitats per a Educació Infantil (3 a 6 anys) i 12 unitats per a Educació Primària (6 a 12 anys) amb una capacitat total de 450 alumnes. El centre s’ubica a una parcel·la de 11.037 m2, situada als afores del nucli de Sant Ferran, al costat de l’escoleta municipal que compta amb dues línies amb sis unitats per a 74 alumnes (0 a 3 anys). Actualment el CEIP de Sant Ferran compta amb 328 alumnes i 30,5 professors.

L’edificació es desenvolupa en forma de pinta, amb un cos paral·lel al vial d’accés on s’ubiquen els espais administratius així com el menjador del CEIP i de l’escoleta que poden fer-se servir d’aules matineres per rebre els alumnes així com de sales d’actes vinculades al carrer.

Els espais de Primària es desenvolupen en tres pavellons, el primer dels quals recull els espais comuns: biblioteca, aula informàtica, sala de professors i aula polivalent així com les aules de suport i petit grup; i als altres dos pavellons s’ubiquen les 12 aules tipus. La tipologia del bloc d’aulari de Primària en planta és la de passadís central amb aules a cada costat.

El porxo d’educació infantil i de l’escoleta separa els espais d’esbarjo d’aquests nivells del pati de primària. Aquest porxo fa també d’element de comunicació entre els patis de l’escoleta i d’educació infantil. El gimnàs del CEIP s’ubica al fons d’aquests mòduls.

La construcció del centre d’Educació Infantil i Primària (6+12) s’ha assumit per part de la Conselleria d’Educació i Formació Professional i la de l’escola d’Educació Infantil municipal per part del Consell Insular de Formentera. En total, les obres suposen una inversió de 6.708.234€. El centre s’ubica a una parcel·la de 11.037 m2, situada als afores del nucli de Sant Ferran. En total, les obres han suposat una inversió al Consell d’1.118.000 euros per a la construcció de l’escoleta.

La nova escoleta acull una aula d’un a dos anys  i una aula de dos a tres anys que era l’oferta educativa que fins ara s’oferia a l’escoleta del Camí Vell que recordem es va obrir amb caràcter provisional fins a la construcció del nou centre. La nova escoleta disposa de sis aules de les que de moment s’han ocupat dos i a mesura que hagi demanda s’anirà ampliant l’oferta educativa.

Aquest nou centre va ser qualificat com a prioritari en el Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 (PIE) de la Conselleria i, és una de les obres previstes per respondre de manera ordenada i objectiva a les necessitats estructurals que presenten els centres educatius de les Balears.

Aquesta actuació ha estat seleccionada per part de la Direcció General de Fons Europeus per ser finançada pel fons REACT-UE com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de la COVID-19, dins del marc del Programa Operatiu FEDER 2014-2020 de les Illes Balears.

Compartir

PROGRAMES