32 detinguts només avui per arribar irregularment a bord de tres barques

Avui han arribat a Formentera tres embarcacions que presumptament han transportat immigrants irregulars. Novament es tracta de barques de fibra de petita eslora amb motor forabord que són abandonades a la costa, en aquest cas, una a ses Platgetes des Caló (14 detinguts), una as Carnatge (4 detinguts), a l’alçada del km 9 de la carretera principal, i una a Migjorn (14 detinguts). La Delegació del Govern ha informat que la Guàrdia Civil i la Policia Local han desplegat un operatiu de recerca i que ja s’han detingut 32 persones que presumiblement haurien arribat avui a Formentera a bord d’aquestes tres embarcacions. No es descarten nous arrestos.
Està previst que els detinguts, que han arribat en bon estat de salut i han set atesos pels treballadors de l’àrea insular de Benestar Social, siguin traslladats a Eivissa. A l’illa veïna seran tutelats per la Policia Nacional i després passaran a disposició judicial, des d’on es podria ordenar el seu ingrés en un centre d’internament d’immigrants i posteriorment la seva repatriació.

Dos embarcacions més a Eivissa
En el dia d’avui la Delegació del Govern també ha informat de la detenció de dos persones que haurien arribat a bord d’una barca que ha desembarcat a cala Olivera (Santa Eulària) mentre que no s’han registrat detencions entre els ocupants de la barca trobada a sa Caleta (Sant Josep).
D’altra banda, amb relació a l’embarcació que va arribar ahir al matí as Ram, la xifra de detinguts ha pujat fins a 12 persones. D’aquesta manera han arribat en 24 hores a Formentera quatre embarcacions amb, de moment, 44 persones detingudes.
Amb les tres d’avui i la d’ahir, ja són 11 les barques amb migrants irregulars que s’han detectat a la nostra illa des que començà l’estiu.

About Author

Comments are closed.

background