4.800 euros de multa per la party boat de cala Saona

La conselleria balear de Medi Ambient ha imposat una multa de 8.000 euros a l’empresa Smart Charter Ibiza per infracció de la Llei de Conservació dels Espais Naturals. 

Els fets es remunten al passat 12 de maig, quan l’esmentada empresa va organitzar una festa flotant o «party boat» al nord del caló d’en Trull, a la zona de Cala Saona, en una àrea protegida per les figures de Lloc d’Interès Comunitari (LIC) i Reserva Marina des Freus.

A la festa hi participaren desenes de persones a bord d’almenys 17 embarcacions de diverses eslores que s’havien abarloat les unes amb les altres. L’esdeveniment va comptar amb discjòqueis i dos de les embarcacions estaven equipades amb potents i voluminosos equips de so que emetien una remor que es podia escoltar des de centenars de metres, en diversos punts de la costa de Ponent de Formentera. 

El mateix dia, agents de la guàrdia civil es desplaçaren al lloc dels fets i aixecaren acta dels mateixos acompanyant-la d’un disc amb imatges de la festa. En base a aquestes aportacions, el passat 18 de juny el llavors director d’Espais Naturals i actual conseller de Medi Ambient, Miquel Mir, signà la resolució d’inici d’expedient administratiu que finalitzà en la sanció de 8.000 euros. Els responsables d’Smart Charter Ibiza ja l’han fet efectiva acollint-se a dos reduccions del 20%; una per pagament ràpid i una segona per reconeixement de culpabilitat. L’import final de la sanció ha set de 4.800 euros.

Cal recordar que el Parlament balear aprovà el juliol de 2016 la Llei d’Avaluació Ambiental de Balears, en la qual es prohibeix la realització de «festes en vaixells» en totes les zones protegides de la nostra comunitat. La prohibició afecta el 100% del litoral de Formentera, ja que la nostra costa està qualificada amb diverses figures com Lloc d’Interès Comunitari, Parc Natural i Reserva Marina.

About Author

Comments are closed.

background