TOP
Cala Saona

A Formentera, tots contra el foc

El cos de bombers del Consell està col·laborant amb la campanya posada en marxa pel Govern Balear per a extremar les mesures de seguretat per prevenir incendis.

Es tracta d’una campanya publicitària de sensibilització amb la que conscienciar els ciutadans que tothom ha d’estar implicat en la lluita contra els incendis, tant les administracions com la població en general, que amb actituds quotidianes pot evitar generar incendis i prevenir-ne els seus greus efectes.

Els bombers de Formentera i els agents de l’Ibanat destacats a l’illa estan duent a terme diverses accions per apel·lar a la participació ciutadana a l’hora d’evitar negligències que pugin provocar focs.

Aquestes accions de prevenció consisteixen en la distribució de cartes informatives als propietaris d’habitatges propers a zones boscoses i que puguin patir risc d’incendi.

En el model que s’entrega s’informa sobre la vulnerabilitat de la construcció en qüestió davant el foc i es recorda l’obligació dels propietaris dins zona forestal de realitzar una sèrie d’actuacions preventives per minimitzar els efectes d’un incendi.

Tot i que el públic objectiu principal de la campanya són les persones que viuen a habitatges i urbanitzacions limítrofes amb zones forestals, cal tenir en compte també els turistes que eventualment són a aquests llocs, als quals s’ha d’adreçar també el missatge per fomentar la percepció del risc. Per això, la carta es distribueix en varis idiomes.

També s’estan repartint mantells de paper impresos amb dades i consells sobre la campanya a bars i restaurants de l’illa perquè es posin a taula i els clients rebin informació útil respecte la prevenció d’incendis. Així mateix, s’ha muntat una parada davant el Consell per a informar residents i turistes sobre la campanya i fer-los partícips de les mesures que cal tenir en compte.

Compartir

PROGRAMES