A l’octubre comencen els tractaments contra la processionària

La campanya del Govern balear de control de la plaga de processionària del pi començarà els pròxims dies amb un tractament aeri de 1.500 hectàrees sobre l’illa de Formentera. Aquest tractament es realitza amb una doble passada i el producte aplicat és un fitosanitari que s’utilitza en agricultura ecològica, el Bacillus thuringiensis, un bacteri que es troba de manera natural al sòl i a les plantes.
Aquest tractament té una permanència de dies sobre les fulles, ja que es degrada ràpidament per l’efecte dels raigs ultraviolats. A més, no afecta les abelles i s’utilitza també en el tractament d’altres plagues, com els moscards. Les condicions meteorològiques i l’estadi de desenvolupament de les erugues condicionaran l’època de tractament.

Dilluns 7 a les 19 h: sessió informativa
L’àrea insular de Medi Ambient, informa que aquest dilluns 7 d’octubre a les 19 hores, a la sala d’actes del Consell de Formentera (antiga sala de plens, a la plaça de la Constitució) se celebra una sessió informativa sobre la processionària del pi a la nostra illa. La sessió l’oferirà María Isidora Santiago, del servei de Sanitat Forestal de la direcció general d’Espais Naturals i Biodiversitat del Govern balear.

 

About Author

Comments are closed.

background