Acción Francisco denuncia l’abandó de gats al far des Cap

L’entitat animalista de Formentera, Acción Francisco, ha emès un comunicat en què denuncia que la setmana passada algú es va prendre la molèstia (…) d’anar fins al far des Cap» a la zona «d’accés restringit i abandonar (…) 9 gatets d’entre 3 a 5 mesos d’edat».
L’associació relata que quan alguns dels seus membres van arribar a la zona el passat dissabte, «un grup de turistes alarmats en veure tants gatets abandonats i amagats entre els penya-segats, impedien que altres turistes passassin per la zona, ja que podien espantar els més petits i produir possibles caigudes».

 

Penes de fins a 4 anys de presó 
Acción Francisco Formentera recorda que «l’abandonament d’aquests animals està sancionat amb fins a 4 anys de presó en el Codi Penal Espanyol» i considera «encara més greu que es faci en una zona de protecció especial, inclosa en la Xarxa Natura 2000, on se suposa que hem de protegir el medi ambient. I a més en un lloc molt freqüentat per turistes de tot arreu del món que es porten una imatge de l’illa que no és la que mereix Formentera».

 
El passat diumenge «l’associació va dur a terme una actuació especial i urgent per capturar aquests cadells, que durarà tota aquesta setmana fins que s’agafin a tots».
Acción Francisco sol·licita «al Consell de Formentera que prengui cartes en l’assumpte i posi mesures per evitar l’abandonament de gats i sancioni especialment aquest fet en llocs protegits».

 

Adopció o cases d’acollida
L’entitat demana «ajuda a les famílies de l’illa, perquè (…) adoptin a un d’aquests petits tan cruelment abandonats». A més, també «es necessiten cases d’acollida mentre es busca una llar [als gats]«. Us podeu posar en contacte amb aquesta associació a través de Facebook i el correu electrònic AccionFranciscoFormentera@gmail.com.

About Author

Comments are closed.

background