TOP

Acción Francisco denuncia que tres “preadolescents” han apedregat a una dona de 80 anys a Sant Francesc

L’entitat protectora d’animals de Formentera, Acción Francisco, ha fet públic a través de les xarxes socials que el passat dissabte 6 de gener, al voltant de les 20 h, tres boixos “preadolescents” d’uns “12 anys” van apedregar a Sant Francesc una dona de 80 anys que està establerta des de fa dècades a la nostra illa i que alimenta regularment als gats sense amo del poble. Acción Francisco ha aclarit a Ràdio Illa que no és la primera vegada que passa i que fins ara l’anciana no ha patit cap lesió, però que ara “té molta por” de tornar al poble i “fer la rutina que fa anys que realitza”, segons ha declarat Alicia Pascual, portaveu de l’entitat protectora.
Acción Francisco ha presentat denúncia dels fets a la Guàrdia Civil i ha indicat que té coneixement que s’han augmentat les patrulles a Sant Francesc. A més, l’associació està estudiant organitzar torns per acompanyar la dona en la seva ruta pel poble o bé demanar-li que canvii d’horari.

Actes vandàlics en els equipaments de la protectora
Paral·lelament, Acción Francisco ha denunciat que durant el mes de desembre i el que portam de gener, alguns “preadolescents” s’han dedicat a perseguir amb pedres i petards als gats de les colònies de Sant Francesc. A més, Pascua ha assegurat que “una desena de testimonis ens han explicat que han trobat gats amb signes evidents de tortura”.
No és la primera vegada que tenen lloc fets similars, l’associació ha recordat que el passat 10 de novembre uns desconeguts calaren foc a la caseta-menjador per a gats que està situada al jardí que hi ha al costat de l’església a Sant Francesc, una instal·lació que compta amb el consentiment de la parròquia del poble.

400 esterilitzacions en un any
Els voluntaris d’Acción Francisco porten a terme a Formentera el control sanitari de les colònies de gats i apliquen el mètode CES, que són les sigles en castellà de captura, esterilització i alliberament de gats, un sistema avalat per institucions internacionals per limitar la població felina salvatge. En compliment del mètode CES durant el 2017, Acción Francisco, en col·laboració amb la Clínica Veterinària de la Savina, ha portat a terme l’esterilització de 400 gats a Formentera.

Compartir

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.

PROGRAMES