Baixen fins a 130 les serps capturades en quatre mesos a Formentera

Aquest matí Víctor Colomar, coordinardor de control de fauna del COFIB (Consorci de la Recuperació de la Fauna de les Illes Balears), ha explicat a Ràdio Illa que les captures de serps a Formentera han baixat a menys de la meitat en un any.

El Consorci per a la Recuperació de la Fauna de les Illes Balears (Cofib) va començar a actuar a Formentera i Eivissa el passat mes de març. A la nostra illa ja ha atrapat 130 serps enfront de les 337 captures registrades l’any passat en les mateixes dates. En canvi a Eivissa s’han registrat 370 ofidis, una xifra similar a la de la mateixa campanya de 2018. Aquestes captures s’inclouen en la campanya impulsada per la conselleria de Medi Ambient per quarta temporada i amb la finalitat de reduir el nombre d’ofidis a Formentera i Eivissa.

La Mola acotada
Segons el director general d’Espais Naturals i Biodiversitat en funcions, Miquel Mir, aquesta dada és «un bon indicador que el treball que s’està fent és tot un èxit». La Mola, principal població de serps a Formentera, està «acotada per trampes i els objectius no deixen de ser ambiciosos i se centren en l’erradicació definitiva de la població», ha assegurat Miquel Mir. Pel que fa al nombre de trampes, a les Pitiüses hi ha un miler de gàbies instal·lades.

About Author

Comments are closed.

background