Ca ses Monges podrà impartir educació Primària a partir de setembre

El BOIB d’avui dijous 1 d’agost recull la resolució de la conselleria balear d’Educació que autoritza al Col·legi Virgen Milagrosa (Ca ses Monges) a impartir el cicle de Primària des del pròxim mes de setembre en règim d’educació privada. El Govern balear acompleix així una llarga reivindicació de la comunitat educativa vinculada a aquest centre religiós.
Concretament, la resolució permet l’ampliació de «sis unitats d’educació Primària» amb capacitat fins a “150 alumnes”, amb un cicle educatiu que comptarà amb una única línia, és a dir, una classe per curs.
A més, el text publicat al BOIB autoritza «el projecte provisional d’instal·lació d’aules modulars mentre es duen a terme les obres del projecte d’execució de tota l’etapa de Primària». En aquest sentit, fonts del centre han confirmat a Ràdio Illa que ja han començat les feines per instal·lar dos aules prefabricades perquè al curs 2019-20 es puguin impartir els cursos de primer i segon de Primària. De forma progressiva durant els pròxims anys s’ampliarà l’oferta docent fins a arribar a sisè de Primària.

La construcció del nou edifici per Primària
Així mateix, les mateixes fonts han indicat que el col·legi compta amb l’autorització de l’IBISEC per construir l’ampliació del centre educatiu i que la pròxima setmana està previst sol·licitar la llicència d’obres al Consell Insular de Formentera, unes feines que haurien d’estar «finalitzades l’agost de 2021», segons la resolució del Govern.
Els càlculs apunten que les obres, que són compatibles amb l’activitat docent, començarien de cara a la tardor i comprenen un nou edifici amb sis aules que donarà al carrer Sant Joan de Sant Francesc.
La previsió és que el centre obri pròximament un període extraordinari de matriculació perquè es puguin inscriure els alumnes que el setembre de 2019 desitgin començar primer o segon de Primària en aquest col·legi. Actualment el centre compta amb el primer cicle d’Infantil (de 0 a 3 anys) privat i el segon cicle (de 3 a 6 anys) concertat.

About Author

Comments are closed.

background