Cas Noos: Urdangarín té cinc dies per ingressar a la presó 

L’Audiència Provincial de Palma ha establert un termini de cinc dies perquè el cunyat del Rei, Iñaki Urdangarin, ingressi a la presó. Tot i això el marit de la infanta Cristina pot sol·licitar l’indult, en aquest cas cal recordar que quan Jaume Matas el demanà va gaudir de llibertat mentre esperava la resolució, que finalment fou negativa. L’exduc de Palma també pot demanar empara al Tribunal Constitucional, en aquest cas, seria l’alt tribunal el qui decidiria si se li suspèn l’execució de la pena mentre determina si admet el recurs.

Recordam que el Tribunal Suprem ha confirmat la sentència de 5 anys i 10 mesos de presó a Urdangarín pels delictes de malversació, prevaricació, frau a l’Administració, dos delictes fiscals i tràfic d’influències. A més, el Suprem manté la responsabilitat de partícip a títol lucratiu de la infanta Cristina, pels delictes de malversació i frau a l’Administració, però no pel delicte fiscal. A més, l’exesportista haurà de pagar en total una mica més d’un milió d’euros si se sumen les multes i les indemnitzacions a les quals és condemnat.
D’altra banda, el Suprem afirma que “està acreditat” que l’acusat “a través de la situació de privilegi que gaudia com a conseqüència del seu matrimoni” amb la infanta, va aconseguir moure la voluntat “del president balear Jaume Matas per obtenir contractes”.

About Author

Comments are closed.

background