Conscienciació i sensibilització amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

L’Àrea de Benestar Social del Consell ha organitzat diferents activitats amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Aquestes activitats, a celebrar entre diumenge i dijous, compten amb la col·laboració d’Apneef, Apmitea, Aecc, Associació de sensibilitat química, síndrome de fatiga crònica, fibromiàlgia i altres de Formentera i d’Apies.
El conseller de Benestar Social, Rafa Ramírez, ha agraït la participació i col·laboració de totes aquestes associacions en les activitats programades així com la seva tasca «fonamental per millorar la integració social de les persones amb discapacitat». Ramírez ha convidat a tothom a participar en unes activitats on «es dóna visibilitat a tota la feina que es desenvolupa a l’illa amb aquest col·lectiu».

Agenda d’activitats
Aquest diumenge, 1 de desembre, se celebra la tercera Caminada popular Solidària, de 2 kilòmetres, que partirà des del Jardí de ses Eres a les 11 h. Una volta finalitzada, cap al migdia, s’oferirà un aperitiu pels participants. A més, es disposa de cadira adaptada per a persones amb mobilitat reduïda que vulguin participar en la caminada.
A les 20 hores, i amb entrada de franc, la sala de Cultura acollirà el festival benèfic, que comptarà amb la participació de la Banda de l’Escola de Música i l’actuació de María José Cardona. Durant el festival es projectarà el curtmetratge ‘Disminuir el paso’, on han participat 11 joves amb discapacitat de l’associació esportiva Ande Sòria.
Dilluns i dimarts, de 12 h a 14 h, es projectarà la pel·lícula ‘Wonder’ per a l’alumnat de l’Institut Marc Ferrer a la sala de Cultura. A més, durant tot el mes de desembre es projectarà un curtmetratge per a sensibilitzar sobre el tema de la discapacitat abans de les pel·lícules programades en cartellera els divendres i diumenges.
Així mateix, dilluns i dijous de la setmana vinent, de 10 h a 10.45 h, els estudis de Ràdio Illa acollirem una taula col·loqui de professionals i familiars de persones amb discapacitat.
D’altra banda, el proper dimarts dia 3, Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, s’instal·laran parades informatives a càrrec de les associacions a la plaça de la Constitució d’11 h a 13 h. També hi haurà venda de productes realitzats pels usuaris del Centre de Dia.

II Jornada sobre Discapacitat a l’illa de Formentera
La sala de plens del centre de Dia, acollirà el dimecres la II Jornada sobre Discapacitat a l’illa de Formentera, amb la participació de diferents professionals de les Pitiüses. El programa de la jornada serà el següent:
-9.15 h Inauguració: Presentació de la jornada a càrrec de Rafael Ramírez, conseller de Benestar Social, Gerència i Transparència del Consell de Formentera.
-9.30 h Procés d’incapacitació, a càrrec de Javier González Granados, notari de l’Il·lustre -Col·legi Notarial de les Illes Balears.
-10.30 h Nous projectes i serveis de l’Associació pitiüsa de familiars de persones amb malaltia mental (APFEM) a càrrec de Carmen Córdoba, responsable dels serveis concertats per a adults.
-11.00 h Presentació de l’Associació de Mares de Persones amb Discapacitats de Balears (Amadiba) d’Eivissa a càrrec de Marian Vives, directora de l’àrea d’atenció familiar i social de l’entitat.
-11.30 h Pausa
-12.00 h Projecte Pilot d’Inserció laboral a Formentera a càrrec de Nuria Alandes Mira, presidenta de l’Associació Pau Mayans per a la Integració de Persones amb TEA (Apmitea).
-12.30 h Ajuts i Recursos públics per a persones amb discapacitat a càrrec de Rocío Nemesio Pablos, treballadora social d’Apneef.
-13.00 h Taula rodona
-13.45 h Cloenda

About Author

Comments are closed.

background