Contacontes en anglès i presentacions de llibres a la Biblioteca durant el novembre

El Consell de Formentera ha presentat les activitats organitzades per les biblioteques de Formentera per aquest mes de novembre. Durant aquest mes es faran quatre presentacions de llibres de diferents temàtiques i quatre activitats dirigides a infants.

Bernat Joan
La primera presentació de llibre serà demà dimecres 6 de novembre, a les 20 h, a la Biblioteca Marià Villangómez, amb l’obra Pedagogia per a indígenes, a càrrec de l’autor: Bernat Joan. L’acte estarà presentat per Maria Teresa Ferrer, de l’Obra Cultural Balear de Formentera, una entitat que col·labora amb aquesta activitat.
La presentació tracta sobre aquest llibre de microcontes inspirats, com en els contes de Pere Calders, en algun fet real que Bernat Joan «tuneja» per convertir-lo en literatura. L’autor reivindica el plaer crític obtingut a través de la creació literària, i espera compartir-lo amb el públic lector.

De qui venim
El divendres 8 de novembre a les 20 h, a la Biblioteca Marià Villangómez, es farà la presentació del llibre De qui venim, a càrrec dels autors: Josep  García-Borés (Dir. I coord.) i Hermínia Gil. L’acte, organitzat per la conselleria de Patrimoni, compta amb la col·laboració de la biblioteca i estarà presentat per Jaume Escandell.
El llibre és una recerca psicocultural que s’endinsa en la Formentera tradicional. Mitjançant la història oral, es dóna veu a la gent gran de l’illa perquè reflecteixi la manera de viure, de relacionar-se, de ser, en aquella Formentera encara viva en els illencs.

La nostra història
El dilluns 18 de novembre a les 20 h, a la Biblioteca Marià Villangómez, hi haurà la presentació del llibre: Història d’Eivissa i Formentera: des de la prehistòria fins al turisme de masses. La presentació es farà a càrrec dels autors: Felip Cirer, Benjamí Costa, Antoni Ferrer Abárzuza i Joan Lluís Ferrer (coordinador).
Aquest llibre fa un viatge fascinant a través de la vida dels nostres avantpassats que s’inicia fa 4200 anys, amb l’assentament dels primers humans a les Illes Pitiüses, i arriba fins a l’actual procés de massificació turística. Per primera vegada, un volum recull de manera íntegra, de principi a fi, la història d’Eivissa i Formentera (…) Aquesta és la biografia col·lectiva del poble pitiús.

Poesia
Per últim, el dimecres 27 de novembre a les 20 h, a la Biblioteca Marià Villangómez, es farà la presentació del llibre: «Les incapacitats. Proposta d’argument», es tracta de la presentació del 12è poemari d’en Bartomeu Ribas que farà el mateix autor. L’acte estarà presentat per Maria Teresa Ferrer i es farà una lectura de poemes a càrrec de l’autor i Joan Ferrer, així com una actuació musical a càrrec dels alumnes de l’Escola de Música. Aquesta activitat l’organitza l’Obra Cultural Balear de Formentera amb la col·laboració de la Biblioteca Marià Villangómez.

Contacontes i activitats infantils
Avui dimarts 5 de novembre torna el cicle de contacontes Contes per parlar amb la lluna dirigit a infants de 0 a 4 anys i que té lloc cada primer dimarts de mes, fins al mes de desembre, a les 17.30 h a la biblioteca Marià Villangómez. Les famílies que desitgin participar han d’enviar un e-mail a biblioteca@conselldeformentera.cat per inscriure’s.

Contes illencs per infants de 5 a 9 anys
El dimecres 13 de novembre a les 17:30 h a la biblioteca Marià Villangómez es farà el contacontes El senyor dels contes dirigit a infants de 5 a 9 anys per part de Lluís Valenciano de la companyia Myotragus teatre.
El senyor dels contes és un llibreter balear amb família de Menorca, nascut a Mallorca i que actualment viu entre Eivissa i Formentera. D’aquesta manera el nostre personatge ens contarà les rondalles d’El gegant des Vedrà de l’illa d’Eivissa, El mestre Gelabert de Menorca, En Pere festejador de Mallorca i la llegenda d’El tresor de Formentera. Un conjunt d’històries de la cultura popular de les nostres illes plenes de valor i tradició. A càrrec de: Lluís Valenciano. Ho organitza: Biblioteca Marià Villangómez.

Taller de cal·ligrafia artística 
El dimecres 20 de novembre a les 17 h al Punt de lectura de Sant Ferran es farà el taller creatiu: Cal·ligrafia artística dirigit a infants de 3 a 12 anys. Els menors de 7 anys han d’anar acompanyats. El taller a càrrec de Maria Vila, i organitzat per la biblioteca Marià Villangómez, pretén donar a conèixer i valorar la cal·ligrafia des dels seus aspectes de composició fins a les seves manifestacions en el món artístic i el del disseny. Consta d’una part teòrica i d’una altra pràctica de les diferents cal·ligrafies amb el propòsit de trobar el desenvolupament del mateix estil.

Contacontes en anglès
Per últim, el dijous 28 de novembre a les 17.30 h a la biblioteca Marià Villangómez es farà un contacontes en anglès: Goldilocks adreçat a infants de 3 a 8 anys. L’espectacle a càrrec de Mary Ramírez (Elàstic Nou Produccions) ha estat organitzat per la Biblioteca Marià Villangómez i és un contacontes interactiu on els infants gaudiran de la llengua anglesa.
La història tracta sobre la coneguda Millie Potter que serà l’encarregada de traslladar-nos al món fictici de la Rinxolets d’Or. Basat en el conegut conte popular, les aventures comencen quan la tafanera Rinxolets d’Or surt a passejar pel bosc i troba una preciosa casa, portada per la seva obsessiva curiositat l’envaeix i ho investiga tot… inesperadament, retornen els amos. Però us podeu imaginar quins amos? Una família d’óssos! Els problemes sols acaben de sorgir per a la nostra entremaliada protagonista.

About Author

Comments are closed.

background