Dos alumnes de Formentera premiats per investigar el cicle de l’aigua

Els dibuixos de Pablo Wenham Martínez, del CEIP Sant Ferran, i d’Ana Burches, del CEIP Mestre Lluis Andreu, han resultat finalistes en la 17a edició del Concurs Digital Infantil convocat per Aqualia, empresa que gestiona el Servei Municipal d’Aigües de Formentera. Els seus treballs han estat elegits entre els més de 7.200 participants, procedents dels municipis d’Espanya en els que Aqualia presta servei. En total han estat premiats 250 dibuixos.
La Presidenta del Consell Insular, Alejandra Ferrer, i la Consellera de Cultura, Susana Labrador, acompanyades de la responsable del Servei Municipal d’Aigua, M. del Mar Yern, han felicitat als guardonats i els han lliurat els seus premis, un rellotge intel·ligent per a cadascú. La presidenta ha agraït a Aqualia que faci aquest tipus de concurs i a les escoles que col·laboren amb el certamen perquè així «es crea conscienciació entre els infants de la necessitat de tenir cura d’un bé tant escàs com necessari, com és l’aigua».

El cicle de l’aigua
El concurs es va convocar amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua per ensenyar als infants el valor de gestionar adequadament el cicle de l’aigua i la feina que suposa portar-la a les cases en quantitat i qualitat, així com tornar-la a la natura de forma sostenible.
En aquesta edició els joves alumnes de 3r i 4t de Primària havien de convertir-se en investigadors per resoldre d’on prové l’aigua que consumeixen cada dia i a on va després d’utilitzar-la. Per això, el web www.investigadorsdelaigua.cat posava a la seva disposició gran quantitat de material educatiu sobre la gestió del cicle integral de l’aigua, així com una secció especial per conèixer els Objectius de Desenvolupament Sostenible i el compromís d’Aqualia amb l’Agenda 2030.

About Author

Comments are closed.

background