Educació cita als directors dels centres per tractar la retallada d’assignacions econòmiques

La Conselleria d’Educació ha convocat els representants de les associacions de directors demà dimecres per tractar el tema dels romanents.
L’objectiu d’aquesta reunió serà aclarir els dubtes generats per la situació actual i establir una via consensuada amb els centres per reduir els seus romanents i trobar una solució satisfactòria per a tothom a curt i mitjà termini. A més de la reunió amb els directors, també està prevista una trobada amb els representants de les associacions de pares i mares per tractar aquesta qüestió.
En aquest sentit, el conseller Martí March ha explicat que «som conscients que hi ha malestar entre els centres educatius i no volem amagar res, sinó donar una resposta sobre aquesta problemàtica».

Reclamacions dels directors dels centres
La convocatòria d’Educació s’ha concretat en resposta al comunicat conjunt on representants de diverses associacions de directors i directores de Primària, Secundària i adults de les Illes Balears demanaven a les forces polítiques que els centres puguin exercir una gestió econòmica amb autonomia i amb uns romanents sostenibles durant la legislatura. En la carta, els equips directius reclamaven arribar «a un acord de totes les forces polítiques per a la revisió dels pressupostos de l’exercici 2020 i revertir la mesura presa, de manera que es retornin als centres les seves assignacions inicials».
Així mateix, i malgrat comprendre les dificultats pressupostàries del govern, els directius demanaven «una reflexió conjunta i allunyada de qualsevol interès partidista per aconseguir, entre tots, concedir a l’educació el valor capital que té i es mereix per a la formació de tot l’alumnat amb tots els valors i competències que es requereixen per ser ciutadans compromesos amb la societat».

About Author

Comments are closed.

background