El curs començarà amb 1261 alumnes a Formentera

El curs escolar 2019-2020 comença demà dimecres amb 1.261 alumnes a Formentera, és a dir, 11 més que el curs passat. En l’àmbit balear hi haurà uns 170.000 estudiants, 2.228 més que l’any passat. A causa d’aquest increment el sistema educatiu públic comptarà amb sis professors més a Formentera i a les Balears amb 359 docents més.
El Govern balear també ha destacat que, en els últims quatre anys s’han incorporat 1.511 docents al sistema educatiu balear, mentre que 856 professors han consolidat la seva plaça de personal docent aquest curs a través del procés d’oposicions de 2019.

Inversió i servei d’inspecció
L’executiu autonòmic assenyala que des de 2015 s’han invertit 70 milions d’euros per millorar les infraestructures i els recursos del 85% dels centres educatius de les illes.
A més, la conselleria comptarà aquest curs amb 30 inspectors d’Educació a les illes, 20 més que fa quatre anys. Per tant, les Pitiüses passaran a tenir quatre inspectors.
D’altra banda, el conseller d’Educació, Martí March ha recalcat que la ràtio d’educació infantil se situa a Balears en 19,8 alumnes per aula, xifra que se situa per sota de la mitjana estatal i per sota de la normativa vigent, que la regeix en 25 alumnes per aula.

Educació inclusiva
També ha subratllat que la conselleria aposta per l’educació inclusiva en els centres escolars de l’arxipèlag, pel que aquest nou curs comptarà amb 1.185 docents especialistes en Pedagogia Terapèutica, Audició i Llenguatge i Atenció a la diversitat.
Així, els alumnes amb Necessitats Educatives Especials de les illes comptaran amb 293 auxiliars tècnics educatius, 13 més que el curs anterior.

About Author

Comments are closed.

background