El Govern balear assegura que no té constància dels problemes en el transport escolar de Formentera

Tot i que la direcció del centre ha indicat a Ràdio Illa que ha notificat fins en tres ocasions a la conselleria balear d’Educació l’absència o la impuntualitat dels acompanyants del bus escolar. Així ho ha explicat a Ràdio illa, Neus Masdéu, directora del Mestre Lluis Andreu.

Això sí, el Govern balear ha admès que a Formentera i Eivissa hi ha una problemàtica general en la feina que desenvolupen els acompanyants, especialment quan comença la temporada turística i alguns d’ells abandonen el seu lloc de feina. Per això, des del Govern s’ha indicat que els acompanyants de les Pitiüses cobren un 30% més que els de Mallorca i Menorca. Segons una de les persones que enguany han fet aquesta feina, el sou que el treballador percep per l’acompanyament del matí i el del migdia fregaria els 300 euros.

D’altra banda el Govern ha indicat que Adecco, l’empresa que contracta als acompanyants, disposa d’una pròrroga en el contracte públic, pel que està previst que també realitzi el servei el curs 2017/18. En aquest sentit, Adecco també ha negat tenir constància d’incidències en el servei durant l’últim mes.

Recordam que només la setmana passada, el dilluns 12, l’autobus de la ruta de La Savina, no pogué fer el trajecte, perque per normativa el xofer no pot recollir els nens sense l’acompanyant, que no s’havia presentat.

En la mateixa ruta, el dimars 13 es registrà un retard significatiu, segons la direcció del centre. A més, membres de l’APIMA han assenyalat que el dimecres 14 i també degut a un retard de l’acompanyant, l’autobus no passà a recollir els nens que esperaven a les parades de Porto Salè. Aquesta situació, que els alumnes de Porto Salè es quedin sense servei de bus sense previ avís, s’ha repetit fins a 8 ocasions en el que portam de curs, quatre d’elles en les últimes dues setmanes.

About Author

Comments are closed.

background