El Govern balear tramita un parc solar a la Mola

La conselleria balear de Transició Energètica està tramitant una planta fotovoltaica d’iniciativa privada que tendrà una superfície de 2 hectàrees i està projectada en una finca de 7 hectàrees. Aquest camp de plaques solars generarà 1,9 Mega Watts i ja ha aconseguit una subvenció de gairebé 278.000 euros del programa Solbal de l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (l’IDAE). L’ajuda cobreix el 17,4% del cost total de la instal·lació, que ascendeix a 1,5 milions d’euros.
El Govern ha informat que la tramitació del projecte pot trigar uns dos anys i que per fer-lo realitat es requereix l’informe positiu del Consell de Formentera. En aquest sentit, la institució insular ha indicat a Ràdio Illa que encara no ha rebut cap sol·licitud per instal·lar un parc a Formentera.

Canvi de model energètic
L’IDAE també ha subvencionat dos parcs més a Eivissa. Recordam que a les Balears actualment hi ha 38 parcs fotovoltaics: 35 són a Mallorca, 2 a Menorca i un a Formentera (prop de cala Saona), mentre que a Eivissa encara no n’hi ha cap.
Les ajudes s’emmarquen en la política del Ministeri per a la Transició Ecològica de promoure estratègies d’energia sostenible a les Balears i les Canàries, que permetin reduir els sobrecostos energètics en els dos arxipèlags.

About Author

Comments are closed.

background