El Govern fa pública la llista dels 41 balears assassinats als camps nazis

El Govern balear va fer públic ahir, amb motiu del Dia Internacional de commemoració en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust, la llista de les 41 persones de les Balears assassinades en camps de concentració nazis. A la llista apareixen els noms de cinc formenterers, Miquel Costa Yern, Antoni Planells Guasch, José Riera Mayans i Jaume Roig Mayans. Tots ells assassinats al camp de Mauthausen-Gusen l’any 1941. Mentre que al formenterer Jaume Colomar Juan, li llevaren la vida al mateix camp l’any 1942.
A la llista també apareixen els eivissencs Joan Bonet Ribas, assassinat a Mauthausen-Gusen el 1941 i Antoni Roselló Roig, mort en el camp de Steyr-Mauthausen el 1942. Així mateix també consta un valencià resident a Eivissa, Sever Gotarredona Serra, que fou assassinat a Mauthausen el 1942.
Aquesta llista ha set elaborada i aprovada per la Comissió Tècnica de Memòria i Reconeixement Democràtic però no es pot considerar un informe definitiu, sinó que està obert als resultats que es puguin obtenir a través de noves investigacions.
Cal esmentar que Formentera recorda als seus fills morts en camps nazis amb una placa de ceràmica que es troba entre les oliveres de la plaça de la Constitució de Sant Francesc i que fou promoguda pel Fòrum de la Memòria d’Eivissa i Formentera.

About Author

Comments are closed.

background