El PP critica la política de personal del Consell Insular

El Partit Popular de Formentera ha emès un comunicat en què denuncia que el Consell Insular “fa una gestió nefasta i sense cap planificació en matèria de personal des de la seva creació el 2007”.
La formació opositora retreu a l’equip de Govern que l’actual gerent, Isidor Torrres, “es va fer, a través de la seva empresa privada (Planifica) el 2010, amb els contractes per a la redacció de la relació de llocs de feina amb un fraccionament de contractes menors per valor de 26 mil euros”, una adjudicació que “suposadament es va fraccionar de forma il·legal i que per a major vergonya avui dia segueix sense aprovar-se, sempre sota la coordinació de la mateixa persona, abans des de l’empresa privada i en la present legislatura des de la gerència del Consell”.
Des del PP s’assegura que aquesta manca de planificació provoca entre altres coses que el percentatge d’interins sigui del 80%, amb una forta inestabilitat i canvis en els departaments.

Falta de personal
A més els populars afirmen que “hi ha diversos departaments que estan mancats de personal, bé sigui perquè aquests marxen de l’illa per no tenir habitatges dignes, o pel mal ambient que es respira dins el Consell, o perquè en altres ocasions hi ha molt personal de baixa i no es cobreix”. “Tot això repercuteix en la qualitat dels serveis que se li ofereixen al ciutadà”, assegura el PP.
En aquest sentit, els populars indiquen “que hi ha departaments que porten, pels diferents motius ja expressats, mesos de retard en la tramitació d’expedients, com és l’àrea d’urbanisme, agricultura, infraestructures o educació, entre d’altres”.
Un altre dels departaments que està mancat de personal “és el de Benestar Social”. Així, els populars “denuncien que en aquests moments el Centre de Dia només té a dues treballadores familiars perquè la resta està de baixa, i aquests llocs no es cobreixen, amb la qual cosa, el personal en actiu ha de fer un sobreesforç”.
A més, el PP “afegeix que la zona blava de la Savina també ha tengut retard en la contractació dels controladors, que s’acaben d’incorporar al mes de juliol, quan la zona blava s’hauria de controlar des del mes de maig, igual que l’aparcament els dies de mercat artesanal a la Mola o la regulació de l’entrada de vehicles a Es Cap, que el Consell prometia que començaria l’1 de maig i finalment ha començat fa escassos dies”.

Manca d’agents de la Policia Local
D’altra banda, segueix el comunicat, “el Consell Insular va anunciar que aquest estiu comptaria amb més places de Policia Local en haver-se fet una convocatòria de selecció, però la realitat és que comptant amb els terminis publicats és impossible tenir els policies en actiu per a l’estiu”.
Així, els populars consideren que no tenir més efectius de Policia Local “provoca a la ciutadania una sensació d’inseguretat”. A més, apunten, “s’ha d’afegir l’important augment de la venda ambulant a les nostres platges degudes a la sensació d’impunitat que tenen les persones que la realitzen”. “Si no hi ha controls i es requisa el material, poc s’aconseguirà per erradicar-la. En aquests moments hi ha un descontentament general per la competència deslleial que se li fa als ciutadans que compleixen amb les seves obligacions”.
Per als populars, la gestió en matèria de personal “és la més nefasta que s’ha dut a terme en molts anys” i fa demanar-se “per a què es necessita un gerent i una consellera de Serveis Socials que s’encarreguen de gestionar l’àrea de recursos humans del Consell si són incapaços de gestionar i coordinar les necessitats que cada departament necessita per poder donar, basant-se en el principi de l’interès general, un bon servei als ciutadans”.

About Author

Comments are closed.

background