El PP demana al Senat un nou conveni de carreteres per Formentera

Els senadors populars Santiago Marí, Catalina Soler i Miguel Ángel Ramis, han presentat una moció en la Comissió de Foment de la cambra alta en la qual s’insta el Govern de l’Estat a signar un nou conveni de carreteres amb el Consell de Formentera. Recordam que el passat mes de febrer, quan encara governava l’executiu de Mariano Rajoy, el president insular, Jaume Ferrer i altres representants del Consell demanaren, en una visita al Ministeri, la signatura d’un nou conveni, per valor de 27,2 milions d’euros. Aquest acord hauria de permetre la millora de la carretera principal de la Savina a la Mola, amb nou asfaltat i soterrament de línies, així com les millores pertinents a la carretera de cala Saona i al tram que va des del restaurant es Cap fins al Far.

Conveni de carreteres contemplat en els pressupostos 2019
La iniciativa que el PP ha impulsat ara al Senat reprodueix aquella reclamació i insta al Govern central a què en els pròxims pressupostos generals s’inclogui el conveni per Formentera amb una partida econòmica per la seva execució. En l’exposició de motius, els senadors populars han recordat que el Consell de Formentera ha estat el primer de les Balears que ha finalitzat l’execució del conveni de carreteres signat el 2009 amb l’Estat, que va suposar una inversió de 13,4 milions d’euros.
Els representants a la cambra alta han recordat que «Formentera disposa d’una xarxa de carreteres que necessita una millora substancial, incidint en la seguretat però també en la modernització de serveis». En aquest sentit, assenyalen «les millores i renovació en les canalitzacions d’aigua, de les pluvials, fecals, conduccions de cables elèctrics o la inclusió de la fibra òptica».

About Author

Comments are closed.

background