El pregó de les Festes de Santa Maria no decep i reparteix crítiques a uns i altres

Presentacions, caminades, correfocs i fires entre altres actes, són els que hem pogut gaudir aquests darrers dies en les Festes de la Terra, unes celebracions que han comptat també amb dues nits de concerts a la plaça de Sant Francesc, amb les actuacions d’Allsex i Roba Estesa diumenge, i de WindroseChalart58 feat Matah i els bascos Huntza anit, amb la lectura del tradicional pregó, que en el seu epíleg ha estat especialment crític amb el tracte que donem a aquells que arriben a les nostres costes a la recerca d’una vida millor, recordant quan «vuitanta anys enrere érem els formenterers els que partíem en barca vers les seves terres fugint de repressió de la dictadura i a la recerca d’un futur millor».

Ja en el pregó, s’ha destacat «la necessària protecció de la nostra illa davant d’aquells que sols en volen fer negoci i malmetre-la». Criticant obertament «aquells que especulen amb el territori i també els que exploten els treballadors per enriquir-se a costa de la seva salut i benestar».

No hi han faltat tampoc referències a l’auge de la ultradreta a Espanya i a la «injustícia» dels «presos polítics», expresant moltes reserves al paper d’en Pedro Sánchez com a polític d’esquerres i socialista.

També s’hi ha tractat la violència masclista i el no retorn a la societat patriarcal que deixa impunes aquests crims, atorgant a la dona «un paper vital en la construcció d’una societat basada en la justícia social i el respecte a totes les persones.»

Finalment, s’ha fet una crida a la consciència i a mantenir l’illa per a les futures generacions. Tenint clar que «ecologisme i consumisme no poden conviure, i que hem de lluitar i canviar la nostra forma de viure si no volem que fums i fems acabin amb la natura i la vida al planeta.»

Aquí podeu escoltar el pregó sencer de les Festes de la Terra

About Author

Comments are closed.

background