El TAC torna a funcionar després de 15 dies avariat

L’aparell de tomografia axial computeritzada (TAC) de l’Hospital de Formentera es va espenyar el passat 29 d’octubre, segons han informat a Ràdio Illa fonts de l’IB Salut. L’Àrea de Salut ha indicat que fins ahir estigué suspesa l’activitat programada i urgent de l’aparell i que per aquest motiu, durant aquests 15 dies, tres pacients que necessitaven un diagnòstic amb TAC han estat traslladats en helicòpter fins a Can Misses.
L’avaria fou notificada a l’empresa concessionària del subministrament, instal·lació i manteniment del TAC, General Electric, que a la setmana següent desplaçà un tècnic fins a l’Hospital de Formentera per avaluar la situació. L’empresa localitzà el problema en el tub generador, que ha hagut de ser substituït, i ha assenyalat que tenint en compte que el TAC funciona des del passat juliol, l’avaria ha estat prematura però factible dins del rang acceptable.
A més, segons fonts de l’Ib Salut, l’avaluació tècnica descarta que una pujada de tensió elèctrica durant les tempestes que afectaren l’illa a finals d’octubre, fos el motiu de l’avaria i més aviat al·ludeixen a «l’alta sensibilitat de la tecnologia» que empra el TAC. Ahir mateix l’aparell ja va tornar a funcionar amb la realització d’un TAC urgent.

About Author

Comments are closed.

background